*

Livsstil

Læsere: Kvinder er alt for blufærdige

Der er delte meninger om, hvorvidt drengebørn må følge med mor ind i svømmehallens omklædningsrum.

Må smådrenge klæde om med deres mor i svømhallens omklædningsrum? Foto: Colourbox

Er kvinder for sarte og blufærdige eller er det forkert, at mødre tager deres drengebørn på syv og otte år med ind i svømmehallens omklædningsrum? Det er der delte meninger om hos jp.dk's læsere.

Ifølge Halinspektørforeningen har mange svømmehaller sænket aldergrænsen for at tage børn af det modsatte køn med ind i et omklædningsrum til seks år.

"Kvinderne føler sig virkeligt krænkede, så de bliver meget vrede på svømmehallernes personale og på de mødre, der medbringer selv små drenge i omklædningen," lyder forklaringen fra Jørgen Mosbæk, der er formand for Halinspektørforeningen, til 24timer.dk.

Kropsforskrækkelse og blufærdighed

Det er der flere af jp.dk's læsere, der synes er vanvittigt.

"Jeg har ondt af de piger, som er så usikre på sig selv og har så lidt selvværd, at de er bange for, at små drenge på 6-8 år ser dem uden tøj på. Endnu værre bliver det når selvsamme piger bliver voksne og får børn selv - især hvis de overfører deres kropsforskrækkelse og blufærdighed til deres børn. Jeg er personligt selv meget blufærdig, men fandme ikke overfor nysgerrige børneblikke, som ikke indeholder et strejf af noget seksuelt. Tag jer nu sammen piger og se verden som den virkelig er," siger Louise fra Hellerup.

Det er Danni Jensen fra København S enig i:

"Det er vanvittigt! Danskerne hører nok til blandt det folkefærd i hele Europa, der er mest kropforskrækkede og blufærdige. Tidligere kunne man på danske strande se unge piger på under 30 med bare bryster - det kan man ikke længere. Jeg ved ikke helt, hvor udviklingen gik galt. Tager man derimod syd på eller til nærmest hvilket som helst andet europæisk land, så er det tværtimod de unge piger, der fører an. Sørgeligt! Hvornår fik pigerne så dårlig selvtillid?"

Tom Nielsen fra Aarhus V peger på, at det er ganske naturligt for børn at være nysgerrige.

"Jeg har tit haft mine 2 piger med i svømmehallen, da de var små. Helt op til de var 4 og 7 år gamle med ind til herrene. Ja. De kigger og kommer med spørgsmål. F.eks hvorfor er der forskel på størrelsen af tissemænd. Det kunne jeg jo egentlig ikke svare på, andet end at menneskekroppen er forskellig, og at det er naturligt at kroppe er forskellige.Selv om børn kigger har de ikke seksuelle tanker. De er bare naturlige. Ansæt en person til at hjælpe børnene med omklædning," lyder rådet.

Hvorfor dingler numserne?

Andre peger på, at det er uansvarligt af forældre, at de ikke har lært deres seksårige børn at klæde om selv.

"Jeg går i svømmehal med min 8-årige datter. Vi klæder om i de respektive omklædningsrum. Hvis man som forælder ikke kan lære et normalt barn at tage sit tøj af, lægge det i et skab, bruse og fortsætte ind i svømmehallen, så har man da både svigtet samt vist manglende tillid til barnet. Min datter er stolt over at kunne klare det selv - og hun vil ikke klæde om hos herrerne. Skal hun med mig i svømmeren, klæder hun selv om. Hvor svært kan det være? Som 7-årig kunne hun også klare det," siger Finn Madsen fra Frederiksberg.

"Hvis man som 6-årig ikke kan finde ud af at skifte tøj og tage bad uden forældreopsyn, har forældrene da en seriøs opdragelsesudfordring. Da jeg var 6 år, kunne jeg naturligvis selv klæde om og bade, og kunne også hjælpe min 2 år yngre bror. Jeg kunne i øvrigt også svømme i dén alder, uden vinger og bælte, pga. dygtige forældre. Hvad sker der med ammehjernerne, ønsker I virkelig, at jeres drenge forbliver ubehjælpsomme og uselvstændige babyer til langt op i puberteten?" spørger Henrik Petersen fra København Ø.

Lene Jensen fra Aars kan i øvrigt fortælle en lidt morsom historie fra et besøg i svømmehallen:

"Sidste gang jeg havde min søn på ca. 6 år med i damernes omklædningsrum, sagde han da vi kom ind i svømmehallen: "Mor, hvorfor dingler numserne på gamle damer?" - fremover måtte han klare sig selv i mændenes omklædning."

LÆS OGSÅ OG DELTAG I DEBATTEN: Kvinder raser over drenge i badet

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her