Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
torsdag 24. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten livsstil
Livsstil 14.11.12 kl. 20:07
Anya Degn Sareen må tage det største slæb på hjemmefronten for at kunne få hverdagen med tre børn til at gå op. Foto: Les Kaner/ALT for damerne

Ligestillingsministeren lever efter gamle kønsroller

Merete Jensen, ALT for damerne

Hjemme hos Manu Sareen (R) tager konen Anya Degn Sareen slæbet, selv om han er ligestillingsminister.

Landets ligestillingsminister Manu Sareen lever i et ægteskab med traditionelle kønsroller. Det siger hans kone Anya Degn Sareen, som arbejder halvtids for at kunne få hverdagen med parrets tre børn til at gå op.

Fakta
  • Anya Degn Sareen, 44.
  • Sundhedsplejerske.
  • Gift med Manu Sareen, radikal minister for ligestilling, kirke og nordisk samarbejde. Sammen har de børnene Cilja, 15, Felix, 12 og Alvin, 7. Bor på Amager i København.

– Jeg har valgt at drosle ned, så jeg ikke arbejder så meget. Vi har tre børn, og Manu arbejder så meget, så hvis jeg skulle passe et fuldtidsjob … Det ville slet ikke hænge sammen. Det ville være så forfærdelig synd for vores børn, og for os, siger hun i et interview med ALT for damerne, og tilføjer:

– Det skal ikke være på bekostning af børnene, at han blev minister.

Familien skal nemlig fungere bedst muligt på trods af ministerposten, også selv om det betyder, at Anya Degn Sareen må tage det største slæb på hjemmefronten.

– For 15-20 år siden ville jeg nok ha’ været lidt mere kønsorienteret, men nu ved jeg godt, at det ikke er et udtryk for mangel på respekt for mig som person, at rollerne er fordelt efter et gammeldags kønsrollemønster, siger Anya Degn Sareen.

Læs også på ALTfordamerne.dk: Børn som accessories – se de kendtes mange børn

Manu Sareen laver da også både mad, støvsuger og går til forældremøder, men sjældnere end før hans udnævnelse. Og så er det oftest ham, der tager børnene til sportsaktiviteter. Desuden sikrede han sig sin kones opbakning, inden han takkede ja til ministerposten, fortæller Anya Degn Sareen.

– Han spurgte mig, hvordan jeg ville have det, hvis Margrethe (Vestager, red.) ringede og tilbød ham en ministerpost, for vores liv ville ændre sig voldsomt. Hans melding var, at han ikke ville gøre det, medmindre vi begge var indforstået med det. Så jeg ser det som et fællesprojekt, der medfører, at det primært er mig, der laver de ting, der er omkring børnene og hjemmet. Jeg har valgt at gå meget ned i tid, så jeg har overskud til at få læst lektier med dem og huske, hvornår der er forældremøder, og så der også er overskud til, at der er legekammerater med hjemme, og til, at man ikke bare bliver en sur og gnaven mor.

Ud over at få baglandet til at fungere for den travle minister, arbejder Anya Degn Sareen tre dage om ugen med bl.a. familier med integrationsproblemer.

Læs også på ALTfordamerne.dk: Kernefamilie-guru udfordrer parforholdet

Læs hele interviewet med Anya Degn Sareen i denne uges ALT for damerne nr. 46

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Tophistorie

"Lort i klampen er noget af det værste"

Vi har mødt Seje Sild Cykler, som endda må afvise mænd, der gerne vil være med.
forsiden lige nu

Nøgne unge skal skabe flere elevpladser

HK-reklame er useriøs, nedsættende og halvsexistisk, mener kommunikationsekspert.

Ekspert: Militæraktion rykker nærmere

Hændelserne i Østukraine, hvor separatister meldes dræbt, bringer russisk intervention tæt på, mener ekspert.

Dronning Margrethe hyldes i Kina

Danmarks dronning står i spidsen for den store flok af ministre og erhvervsfolk, der netop nu er i Kina.

Finland sætter bøsser på kuverten

Tom of Finlands erotiske, homoseksuelle motiver kommer til september som frimærker i kunstnerens hjemland.

Novozymes skal i år entre nyt grønt marked

I år skal Novozymes bevise, at det kan slå døren ind til markedet for næste generation af grønt brændstof, der skal sikre væksten.
Annonce
Annonce
Viva
  • Hun har to mænd

    Designer Gitte Dyrbergs liv er delt mellem to mænd. Den ene kan hun snart fejre sølvbryllup med. 
Vinanmeldelser
  • Napa vender tilbage

    Amerikanerne holder stadig af at udfordre europæerne, selv mange år efter den store smagning i Paris, der chokerede vinens verden. 
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce