*

Teater

Betty Nansen mister endnu en teaterdirektør

Betty Nansen Teatrets bestyrelse går straks i gang med at finde en afløser til sommeren 2018.

Betty Nansen Teatret på Frederiksberg i København skal ud og lede efter en ny direktør.

Vibeke Windeløv, som har siddet på posten siden juli 2015, har nemlig valgt at trække sig fra posten, et år før hendes kontrakt egentlig udløber.

Hun har været glad for at tilbringe sine sidste fuldtidsarbejdsår som teaterdirektør, understreger hun.

»At gå fra det store internationale filmmiljø til det langt mere intime og personlige teater er et af de bedste valg, jeg har taget i mit liv,« siger hun i en pressemeddelelse og uddyber:

»Teaterarbejde fylder, det er fra tidlig morgen til sen aften, og jeg bliver nu 67 år og vil gerne have et liv, som ikke kun er et arbejdsliv. Vi er lige gået ud af en sæson, hvor vi har fået ros af anmelderne såvel som publikum, og jeg synes derfor godt, at jeg kan tillade mig at trække mig tilbage i slutningen af næste sæson.«

Det er anden gang på et år, at teatret mister en direktør. Ved udgangen af 2016 forlod teatrets anden direktør, Stefan Larsson, sin stilling og efterlod Windeløv alene på posten.

Vibeke Windeløv fortsætter som teaterdirektør frem til sommeren 2018, men bestyrelsen får derfor travlt med at slå stillingen op, så en ny direktør kan komme på banen og nå at planlægge repertoiret for sæsonen 2018/2019.

»Vi har i bestyrelsen forståelse for Vibekes Windeløvs beslutning, omend det er med beklagelse, vi har modtaget den. Vibeke har bragt teatret på en rigtig god kurs. Vi er netop ved at afslutte en fin sæson med fremragende skuespil og en masse forskellige andre spændende aktiviteter i vores to huse. Det er ikke mindst hendes fortjeneste, og vi havde gerne set, hun fortsatte arbejdet,« siger bestyrelsesformand Erik Jacobsen i pressemeddelelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Teater

Ensom midt i livet

Enkelt og stærkt virkende portræt af hverdagens danskere – flot debut til nyt lille teater i København.
Annonce
På den anden side

Kommentar: Er 1,2 millioner højtuddannede ikke lige i overkanten?

Palle Weis
Hvis vi også i fremtiden vil have et velfærdssamfund, var det måske en god idé at se i øjnene, at vi endnu er et landbrugs- og industrisamfund.
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her