*

Teater

Betty Nansen mister endnu en teaterdirektør

Betty Nansen Teatrets bestyrelse går straks i gang med at finde en afløser til sommeren 2018.

Betty Nansen Teatret på Frederiksberg i København skal ud og lede efter en ny direktør.

Vibeke Windeløv, som har siddet på posten siden juli 2015, har nemlig valgt at trække sig fra posten, et år før hendes kontrakt egentlig udløber.

Hun har været glad for at tilbringe sine sidste fuldtidsarbejdsår som teaterdirektør, understreger hun.

»At gå fra det store internationale filmmiljø til det langt mere intime og personlige teater er et af de bedste valg, jeg har taget i mit liv,« siger hun i en pressemeddelelse og uddyber:

»Teaterarbejde fylder, det er fra tidlig morgen til sen aften, og jeg bliver nu 67 år og vil gerne have et liv, som ikke kun er et arbejdsliv. Vi er lige gået ud af en sæson, hvor vi har fået ros af anmelderne såvel som publikum, og jeg synes derfor godt, at jeg kan tillade mig at trække mig tilbage i slutningen af næste sæson.«

Det er anden gang på et år, at teatret mister en direktør. Ved udgangen af 2016 forlod teatrets anden direktør, Stefan Larsson, sin stilling og efterlod Windeløv alene på posten.

Vibeke Windeløv fortsætter som teaterdirektør frem til sommeren 2018, men bestyrelsen får derfor travlt med at slå stillingen op, så en ny direktør kan komme på banen og nå at planlægge repertoiret for sæsonen 2018/2019.

»Vi har i bestyrelsen forståelse for Vibekes Windeløvs beslutning, omend det er med beklagelse, vi har modtaget den. Vibeke har bragt teatret på en rigtig god kurs. Vi er netop ved at afslutte en fin sæson med fremragende skuespil og en masse forskellige andre spændende aktiviteter i vores to huse. Det er ikke mindst hendes fortjeneste, og vi havde gerne set, hun fortsatte arbejdet,« siger bestyrelsesformand Erik Jacobsen i pressemeddelelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: EU’s ”sejr” over Google er stor ståhej for ingenting

Essensen er jo, at Google har udviklet sig til at være en lige så naturlig del af hverdagen som elektricitet, fjernvarme og vand – med andre ord en forsyningstjeneste, hvis reelle motiver de færreste tænker nærmere over eller drager i tvivl.
Annonce
Annonce
Kultur

Werner Herzog: »Jeg er unik«

Den tyske filminstruktør, der har mere end 60 film på sit cv, vil lære unge mennesker om livet til sine alternative filmskole-events.
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side

Kommentar: Curlingforældre – nu med Facebook og mobiltelefon

PALLE WEIS
Der har altid eksisteret tåbelige forældre, som forsøgte at skubbe deres børn frem og kontrollere deres liv. Den store forskel er, at de nu har Facebook og mobiltelefon til deres rådighed.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her