*

Teater

Seks teatre går sammen om satirisk forestilling

Satirisk forestilling fokuserer på vores forhold til svenskerne og omvendt.

Den satiriske forestilling "Surstrømning" markerer starten på et unikt samarbejde mellem seks danske teaterscener. PR-foto

Fra maj til september kan forestillingen "Surstrømning" opleves over det meste af landet, og der er ikke tale om en turnéforestilling, men et tæt samarbejde mellem intet mindre end seks danske teatre om den samme forestilling.

"Surstrøming" handler om danskerne og deres generelle syn på sig selv og vores svenske naboer.

Emnet behandles med et stærkt stænk af satire, og forstillingen stiller blandt andet spørgsmålet:  »Hvad sker der, når det er os danskere, der pludselig er ramt af naturkatastrofer, strikse asylregler og strenge integrationskrav?«

De seks teatre, der er gået sammen om forestillingen, er Vendsyssel Teater, Teater Nordkraft, Randers Egnsteater, Team Teatret, Teatret Svalegangen og Folketeatret.

"Surstrømning" har premiere på Vendsyssel Teater den 16. maj, og herfra siger direktør Lars Sennels blandt andet:

»I fællesskab har vi mulighed for at tilbyde publikum noget nyt og uventet. Med samarbejdet baner vi vejen for, at vi i fællesskab skaber mere kultur for de samme penge. Og så er der en hel masse læring i projektet, når vi er seks kunstinstitutioner, som deler erfaringer og metoder.«

Forestillingen, der er skrevet af svenskerne Gertrud Larsson og Åsa Asptjärn, er instrueret af Kasper Sejersen, scenografien står Laura Rasmussen for og på scenen ses Signe Barfoed, Hans Holtegaard, Lisbeth Knopper, Morten B. Koch, Anders Brink Madsen, Camilla Gjelstrup og Holger Østergaard.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Den gode vilje
Rialto, København: BLODETS BLOMST Tekst og iscenesættelse: Anders Ahnfelt-Rønne Scenografi: Ralf Forsström. Sidste dag 5. maj.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side

Kommentar: De danske medier styres af udenlandske giganter

Palle Weis
Noget må der ske, hvis man synes, at det også i fremtiden er vigtigt med danskproduceret indhold for den fælles dannelse og oplysnings skyld.
Annonce
Viden
Arkæolog: Bornholmsk kobberfund ændrer vores syn på Stenalderen
Stenalderfolk har været i overraskende tæt kontakt med andre dele af Europa, siger arkæolog efter et nyt kobberfund. Men ikke alle er enige i, at kobberstykket er specielt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her