*

Teater

Seks teatre går sammen om satirisk forestilling

Satirisk forestilling fokuserer på vores forhold til svenskerne og omvendt.

Den satiriske forestilling "Surstrømning" markerer starten på et unikt samarbejde mellem seks danske teaterscener. PR-foto

Fra maj til september kan forestillingen "Surstrømning" opleves over det meste af landet, og der er ikke tale om en turnéforestilling, men et tæt samarbejde mellem intet mindre end seks danske teatre om den samme forestilling.

"Surstrøming" handler om danskerne og deres generelle syn på sig selv og vores svenske naboer.

Emnet behandles med et stærkt stænk af satire, og forstillingen stiller blandt andet spørgsmålet:  »Hvad sker der, når det er os danskere, der pludselig er ramt af naturkatastrofer, strikse asylregler og strenge integrationskrav?«

De seks teatre, der er gået sammen om forestillingen, er Vendsyssel Teater, Teater Nordkraft, Randers Egnsteater, Team Teatret, Teatret Svalegangen og Folketeatret.

"Surstrømning" har premiere på Vendsyssel Teater den 16. maj, og herfra siger direktør Lars Sennels blandt andet:

»I fællesskab har vi mulighed for at tilbyde publikum noget nyt og uventet. Med samarbejdet baner vi vejen for, at vi i fællesskab skaber mere kultur for de samme penge. Og så er der en hel masse læring i projektet, når vi er seks kunstinstitutioner, som deler erfaringer og metoder.«

Forestillingen, der er skrevet af svenskerne Gertrud Larsson og Åsa Asptjärn, er instrueret af Kasper Sejersen, scenografien står Laura Rasmussen for og på scenen ses Signe Barfoed, Hans Holtegaard, Lisbeth Knopper, Morten B. Koch, Anders Brink Madsen, Camilla Gjelstrup og Holger Østergaard.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side
Annonce
Biler
Test: Ny Volvo er forklædt offroader
Volvo XC90 er den ægte store SUV. I praksis er bilen dog næsten for stor til europæiske forhold, så her er den nye V90 Cross Country et oplagt alternativ. 
Se flere
Undgå disse ekstrabetalinger, når du køber flybilletter
Flyselskaberne prøver at lokke os til at takke ja til forskellige tilbud, når vi skal købe sommerrejsen. Men det er langt fra nødvendigt, siger to eksperter. 
Se flere
Bakken Bears efter finalenederlag: Ingen ønsker at være bagud 0-2
DM-finaleserien i den danske basketliga begyndte skidt for Bakken Bears, som på hjemmebanen blev kørt over. Associeret cheftræner Mathias Bach erkender, at aarhusianerne skal i gang torsdag aften i kamp to. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her