*

Musik

To festglade piger vandt årets børne MGP

Pigerne Ida og Lærke er vindere af årets børne-melodigrandprix med sangen "Bar' for vildt".

De to MGP-vindere Ida og Lærke. Foto: Mogens Flindt

De to piger Ida og Lærke kunne synge "Bar' for vildt" i konfettiregn, da de lørdag aften vandt børnenes melodigrandprix 2016.

Pigerne der kommer fra henholdsvis Frejlev og Støvring tæt ved Aalborg sang en sang, der handler om at have en fest og fyre den af.

Og det var lige hvad pigerne gjorde, da de vandt sms-afstemningen med 45 procent af stemmerne og kunne synge vindersangen som showets afslutning.

I alt 10 sange var blevet udvalgt til at være med i showet, der blev holdt i Horsens. Tre af sangene blev stemt videre til en finalerunde, hvor de fik lov at synge en ekstra gang på scenen.

Finalisterne var de to piger Froja og Sarah, der endte på en tredjeplads, og gruppen Jeen der med 30 procent af stemmerne snuppede en andenplads.

MGP-musik sætter ord på børns følelser

Men det var altså den festlige sang fra Ida og Lærke, der fik flest stemmer rundt omkring i de danske stuer, hvor mange familier har fulgt showet fra fjernsynet.

Selve showet i Horsens har for længst været udsolgt, da billetterne blev revet væk på bare halvanden time.

Det var de to DR Ultra-værter Sofie Østergaard og Joakim Ingversen, der præsenterede showet og leverede et danseshow, da sidste års vinder, Flora Ofelia, sang sin sang "Du Du Du", mens resultaterne blev talt op.

Også den danske sangerinde Fallulah optrådte fra scenen med et nummer.

I DR håber man, at showet har givet flere børn mod til at gribe mikrofonerne.

- MGP har endnu en gang vist, hvor meget kreativitet, talent og lyst til at forfølge sine drømme, der er derude.

- Det er meget inspirerende at se, hvordan børnene leger sig gennem workshops, sangprøver og dansetrin. Ikke mindst den udvikling de går igennem, fra de i august melder sig til med deres helt egen sang, til de brager den ud over scenen og hjem i stuerne i et kæmpe show, siger underholdningschef i DR Jan Lagermand Lundme i en pressemeddelelse.

Det var 16. gang, børnenes store musikkonkurrence blev afholdt efter premieren i 2000. Kun i 2010 var der ikke noget MGP, fordi DR valgte at holde en pause for at overveje fremtidens koncept.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her