*

Musik

David Bowie topper den danske hitliste

Den afdøde britiske sanger har fem album på top 40.

Dette officielle pressefoto blev udsendt forud for udgivelsen af David Bowies nye album, "Blackstar". Foto: Sony Music

David Bowies nye album, "Blackstar", der udkom få dage før britens død den 10. januar, går ind på førstepladsen på den danske album top 40.

Albummet skubber Justin Biebers "Purpose" ned på 2. pladsen. Herefter følger Lukas Grahams "Blue Album", Rasmus Seebachs "Verden Ka' Vente" og Adeles "25".

I en tid, da musikforbrugerne lynhurtigt kan komme til en kunstners musik via downloading- og streamingtjenester, kan det konstateres, at der har været stor interesse for Bowies tidligere udgivelser.

Opsamlingen "Nothing Has Changed" fra 2014 ligger på top 40's 12. plads, "Best Of" ligger på en 34. plads, mens "The Best Of 1969-74" ligger på en 36. plads.

Derudover ligger to af Bowies albumklassikere på listen. "Hunky Dory" opnår en 26. plads, mens "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" ligger på en 40. plads.

På vinylhitlisten gør Bowie sig også stærkt gældende.

"Blackstar" ligger på 1. pladsen, mens hans forrige album, "The Next Day", er på en 4. plads. På vinylhitlisten finder man også nyere Bowie-album som "Reality", "Hours" og "Heathen" samt to opsamlinger.

Spørgsmålet er, om der også vil ligge Bowie-plader i toppen af vinyllisten i den kommende tid. "Blackstar" på lp er i restordre, og de pladebutikker, som Jyllands-Posten har enten besøgt eller talt med, melder om en stor efterspørgsel på Bowies plader.

"Blackstar" topper også hitlisten i både USA og Storbritannien, Australien og New Zealand samt en række lande på det europæiske kontinent.

David Bowie døde søndag den 10. januar i New York. Han havde været kræftsyg i halvandet års tid.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Han var noget så usædvanligt som en intellektuel verdensstjerne

PALLE WEIS
Den polsk-engelske sociolog Zygmunt Bauman døde i mandags. Han formåede som de færreste på blændende vis at analysere vor tids utroligt komplekse forandringer inden for livsformer, sociale strukturer og politik.
Annonce
Danskerne er vilde med selvbetjening i lufthavnen
Mens andre flyselskaber kæmper om at klemme mest mulig luksus ind i en flyvning, så går SAS den modsatte vej. Her gælder det enkelthed og selvbetjening – for vi danskere elsker, når vi kan selv. 
Se flere
Aarhus har fået et pivskævt fodgængerfelt
En specialdesignet fodgængerovergang skal minde byens borgere og besøgende om, at Aarhus har taget hul på et helt særligt år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her