*

 

Musik

David Bowie topper den danske hitliste

Den afdøde britiske sanger har fem album på top 40.

Dette officielle pressefoto blev udsendt forud for udgivelsen af David Bowies nye album, "Blackstar". Foto: Sony Music

David Bowies nye album, "Blackstar", der udkom få dage før britens død den 10. januar, går ind på førstepladsen på den danske album top 40.

Albummet skubber Justin Biebers "Purpose" ned på 2. pladsen. Herefter følger Lukas Grahams "Blue Album", Rasmus Seebachs "Verden Ka' Vente" og Adeles "25".

I en tid, da musikforbrugerne lynhurtigt kan komme til en kunstners musik via downloading- og streamingtjenester, kan det konstateres, at der har været stor interesse for Bowies tidligere udgivelser.

Opsamlingen "Nothing Has Changed" fra 2014 ligger på top 40's 12. plads, "Best Of" ligger på en 34. plads, mens "The Best Of 1969-74" ligger på en 36. plads.

Derudover ligger to af Bowies albumklassikere på listen. "Hunky Dory" opnår en 26. plads, mens "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" ligger på en 40. plads.

På vinylhitlisten gør Bowie sig også stærkt gældende.

"Blackstar" ligger på 1. pladsen, mens hans forrige album, "The Next Day", er på en 4. plads. På vinylhitlisten finder man også nyere Bowie-album som "Reality", "Hours" og "Heathen" samt to opsamlinger.

Spørgsmålet er, om der også vil ligge Bowie-plader i toppen af vinyllisten i den kommende tid. "Blackstar" på lp er i restordre, og de pladebutikker, som Jyllands-Posten har enten besøgt eller talt med, melder om en stor efterspørgsel på Bowies plader.

"Blackstar" topper også hitlisten i både USA og Storbritannien, Australien og New Zealand samt en række lande på det europæiske kontinent.

David Bowie døde søndag den 10. januar i New York. Han havde været kræftsyg i halvandet års tid.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: I en ny virkelighed

Palle Weis, kulturredaktør.
Når byen en solskinssøndag bliver besat af horder af moderne flagellanter, der har besluttet sig for at henlægge deres halve maraton til det meste af byen, så det tager længere tid at køre i bil de tre km fra Nørrebro til Østerbro, end de hurtigste er om at tilbagelægge de 21 km til fods, kan man godt få den tanke, at vores civilisation synger på sidste vers.
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Hvorfor er leasing billigere?
Leasing er ofte en billig måde at komme bag rattet af en ny bil på. Forklaringen skal bl.a. findes i den måde, registreringsafgiften bliver betalt på. 
Se flere
På syret rumrejse med kulthit-magere
Folkene bag det prisbelønnede kult-hit Machinarium er tilbage med en musikalsk og visuel perle af et spil, der nu også kan spilles på mobilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her