*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Musik

De kendte hylder Bowie: »Han gav os magi til et helt liv«

Verdens berømtheder reagerer med sorg på nyheden om David Bowies død.

Utallige berømtheder - såvel bekendte og venner af David Bowie som fremmede, der blot ønsker at hylde en stor musikalsk kunstner - har mandag morgen sendt en sidste hilsen til David Bowie, som kort efter sin 69-års fødselsdag døde af kræft.

»David Bowie var en af mine vigtigste inspirationskilder, så frygtløs, så kreativ. Han gav os magi til et helt liv,« skriver rapperen Kanye West.

»Jeg har lige mistet en af mine helte. RIP David Bowie,« skriver komikeren Ricky Gervais.

I just lost a hero. RIP David Bowie.Posted by Ricky Gervais on Sunday, January 10, 2016

En række andre berømtheder har også udtrykt deres sorg over Bowies død samt deres glæde over de ting, han gennem sin karriere har udrettet:

Først tænkte jeg, nej. Det hører ikke til her, det er noget jeg bare kan gøre for mig selv. Men jeg kan altså ikke lade...Posted by Sara Blædel on Sunday, January 10, 2016

Også toppolitikere, bl.a. den britiske premierminister David Cameron og den danske udenrigsminister Kristian Jensen, har sendt tanker i retning af den afdøde verdensstjerne.

»Jeg voksede op med at lytte og se på pop-geniet David Bowie. Han var ekspert i at genopfinde sig selv og ramte plet hver gang. Et kæmpestort tab,« skriver David Cameron på Twitter.

David Bowie er død. Af kræft. Den forbandede sygdom. Den har hverken respekt for kunstnerisk genialitet eller barnlig...Posted by Zenia Stampe on Sunday, January 10, 2016

David Bowie er død. Af kræft. Den forbandede sygdom. Den har hverken respekt for kunstnerisk genialitet eller barnlig...Posted by Zenia Stampe on Sunday, January 10, 2016

David Bowie er død. Et kæmpe tab. Jeg har som millioner af andre slidt hans plader op. Han vil for altid stå som en af musikkens største.Posted by Morten Bødskov on Sunday, January 10, 2016

Blandt lovordene har komikeren og skuespilleren Eddie Izzard mandag morgen brugt Twitter til at komme med en særlig opfordring:

»Kunne alle verdens radiostationer ikke bare spille David Bowie hele dagen? Jeg synes, at verden skylder ham det.«

Hvilket Bowie-album er din favorit? Du kan stemme hvert album op og ned på listen, som viser jp.dk-brugernes foretrukne rangordning.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Er 1,2 millioner højtuddannede ikke lige i overkanten?

Palle Weis
Hvis vi også i fremtiden vil have et velfærdssamfund, var det måske en god idé at se i øjnene, at vi endnu er et landbrugs- og industrisamfund.
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her