*

Musik

Jean Michel Jarre vil til Danmark

Den store franske stjerne inden for elektronisk musik vil meget gerne spille i Danmark til næste år. Planen er at opføre hele det 30 år gamle "Oxygène"-album.

Jean Michel Jarre kunne godt tænke sig at opføre hele det berømte "Oxygène"-album i København til næste år: Arkivfoto Søren Lorenzen

Den 59-årige franske musiker og komponist Jean Michel Jarre håber at give en koncert i København til næste år.

Han er i gang med at planlægge en turné rundt til mindre spillesteder i Europa, og han har den danske hovedstad i søgelyset.

"Jeg vil meget gerne give en koncert i København til foråret, og Operaen lyder som et oplagt sted. Det vil jeg undersøge nærmere," siger han efter at have fået at vide, at der både bliver spillet klassisk musik og rock- og popmusik i Operaen i København.

Stort publikum

Hvis det lykkes at få en dansk koncert på plads, vil omdrejningspunktet blive numrene fra det 30 år gamle album "Oxygène".

Det var albummet, som gav Jean Michael Jarre adgang til et stort publikum i hele verden.

Pladen har solgt omkring 12 mio. eks., og hovedpersonen markerer 30-året for den internationale version af udgivelsen med en avanceret genindspilning - "Oxygène - live in your living room”.

Andre markante Jean Michel Jarre-album er "Equinoxe" (1978), "Magnetic Fields (1981) og "The Concerts In China" (1982).

Den koncert, som Jean-Michel Jarre gav i Gl. Vrå Enge i Vendsyssel i efteråret 2002, var imødeset med spænding.

Men det ambitiøse show blev præget af voldsomme regnbyger og kaotiske forhold for mange af tilhørerne.

Jean Michel Jarre var også en del af arrangementet, da H.C. Andersen blev hyldet i Parken for et par år siden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Ministerfyring er brandslukning, når den er værst

Palle Weis
Fyringen af Esben Lunde Larsen kom tre dage inden samråd og kritiske rapporter er det seneste eksempel , at politik som uendelige studehandler bliver mere og mere skamløst.
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her