*

Litteratur

Prisvindende svensk børnebogsforfatter er død

Ulf Stark døde i en alder af 72 år efter et kort kræftforløb.

Ulf Stark er mest kendt for børnebøgerne »Kan du fløjte, Sofie?«, »Tossehoveder og tørvetrillere« og »Min søster er en engel«. Foto: Bengt Oberger

Hans bøger står på børneværelser over hele Sverige og resten af verden, og han har blandt andet modtaget Astrid Lindgren-prisen.

Nu er forfatter Ulf Stark død i en alder af 72 år.

Det meddeler hans familie til Dagens Nyheter.

Stark døde af kræft, som han blev diagnosticeret med for to måneder siden.

»Det hele er gået meget hurtigt. Han har været på hospitalet og et rehabiliteringshjem, inden han hjem for tre uger siden. Vi havde besluttet os for, at han skulle sove ind i sin egen seng,« siger hans kone, Janina Orlov, til den svenske avis.

Ulf Stark er mest kendt for børnebøgerne »Kan du fløjte, Sofie?«, »Tossehoveder og tørvetrillere« og »Min søster er en engel«.

Senest udgav han bogen »En lille bog om kærlighed« i 2017.

Undervejs modtog han blandt andet Nordisk Skolebibliotekarforeningens Børnebogspris, Astrid Lindgren-prisen, Deutscher Jugendlitteraturpreis og Childrens Book Choice fra Belgien.

Han arbejdede tidligere som lærer og er uddannet i pædagogik og psykologi.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur

Avantgardistisk efternøler

Passé? Sidste gang Martin Larsen forsøgte sig med sonetgenren, endte det med 60 sammenkrøllede løsark i en rigsarkivæske. Denne gang har han valgt slet ikke at skrive dem. Men er sådanne avantgardistiske eksperimenter overhovedet interessante i dag?
Annonce
På den anden side

Kommentar: Ministerfyring er brandslukning, når den er værst

Palle Weis
Fyringen af Esben Lunde Larsen kom tre dage inden samråd og kritiske rapporter er det seneste eksempel , at politik som uendelige studehandler bliver mere og mere skamløst.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her