*

Litteratur

Naser Khader er meget rystet over klokkeklart plagiat

De to forfattere bag tilbagetrukket bog strides om, hvem der har ansvaret for en stor mængde afskrift.

- Jeg blev interviewet 15-20 gange til bogen, og så skulle Stig Matthiesen føre pennen, lyder det fra Naser Khader. Foto: Gregers Tycho

Folketingsmedlem Naser Khader (K) beskyldes for at have plagieret en række tekster i sin bog "Hjertet Bløder" fra 2015, som er trukket tilbage af samme grund.

Bogen er skrevet sammen med journalist og forfatter Stig Matthiesen, og de to strides om ansvaret.

I en mail til Weekendavisen skriver Naser Khader, at han er "meget rystet" over dokumentationen, som han kalder "klokkeklart plagiat".

I et telefonopkald til Weekendavisen uddyber han:

- Jeg blev interviewet 15-20 gange til bogen, og så skulle Stig Matthiesen føre pennen.

- Hver gang vi havde talt om et emne, sendte jeg nogle litteraturhenvisninger til ham, og 2-3 måneder senere fik jeg manuskriptet, læste det og sagde god for det.

Den forklaring afviser Stig Matthiesen overfor avisen.

- Jeg har ikke oversat ét ord fra engelsk til dansk. Alt, hvad der er kommet i "Hjertet Bløder", kommer fra Naser. Enten har jeg hørt ham holde foredrag, han har skypet fra Washington, eller han har sendt mig tekster på dansk.

- Altså ikke en eneste indholdsmæssig tilføjelse fra min side til Nasers talte ord eller fremsendte materiale, siger Stig Matthiesen.

Forlaget People's Press har set sig nødsaget til at trække bogen tilbage på grund af den omfattende dokumentation.

Mindst 11 af bogens i alt 75 små kapitler indeholder længere passager, som efter alt at dømme er skrevet af efter bøger, artikler og opslagsværker, som på intet tidspunkt nævnes i bogen.

Det viser Weekendavisens gennemgang af bogen. Da bogen udkom, undrede flere anmeldere sig over, at store dele lignede afskrift.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur

Avantgardistisk efternøler

Passé? Sidste gang Martin Larsen forsøgte sig med sonetgenren, endte det med 60 sammenkrøllede løsark i en rigsarkivæske. Denne gang har han valgt slet ikke at skrive dem. Men er sådanne avantgardistiske eksperimenter overhovedet interessante i dag?
Annonce
På den anden side

Kommentar: Ministerfyring er brandslukning, når den er værst

Palle Weis
Fyringen af Esben Lunde Larsen kom tre dage inden samråd og kritiske rapporter er det seneste eksempel , at politik som uendelige studehandler bliver mere og mere skamløst.
Annonce
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her