*

Litteratur

Bog om drabsmand må blive på hylderne

"Forsoning" af Aydin Soei har fået lov til at blive på hylderne på trods af forsøg på at stoppe udgivelsen. Børnene mener, bogen giver en forvrænget skildring af deres afdøde far.

Forfatteren Aydin Soei på vej i Fogedretten i Københavns Byret onsdag eftermidddag. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Beskrivelsen af en myrdet mand i en ny bog er så krænkende, at mandens tre voksne børn har forsøgt at stoppe bogens udgivelse.

Det er Aydin Soei, journalist og sociolog, der har skrevet den omtalte bog "Forsoning". Omdrejningspunktet er forfatterens opvækst og ikke mindst hans voldelige far, der slog en anden mand ihjel. 

Bogen ’Forsoning’ skulle egentlig først være udkommet torsdag den 10. marts, men forfatteren og forlaget besluttede i søndags at fremrykke udgivelsesdatoen med to dage. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Det er børnene til den myrdede mand Babaali Elmi, som har indsendt en forbudsbegæring, der onsdag blev behandlet i Københavns Byret. Ved eftermiddagstid stod det klart, at bogen får lov til at blive på markedet, efter den udkom tirsdag.

Mandens børn mener dog, at bogens beskrivelser af Babaali Elmi er uden hold i virkeligheden. Citaterne om manden er taget ud af kontekst og skildringen af Babaali Elmi er fabrikeret og forvrænget, mener de. Det er krænkende for både ham og hans efterladte.

Det er blandt andet beskrivelser af, at Babaali Elmi var ekstremt voldelig og en narkohandler, som fik familien til at kræve, at bogen ikke måtte udkomme.

Men ifølge forfatter Aydin Soei var det en af mandens sønner, der over flere møder og beskeder fortalte om sin fars vold og handlinger til forfatteren selv.

Efter retsmødet fortalte Aydin Soei, at sagen blev behandlet hurtigt, og han havde en klar opfattelse af, hvorfor fogedforbuddet blev afvist:

”De (børnene, red.) havde en ekstremt spinkel sag. Dommeren behøvede ikke engang høre advokaternes afsluttende procedure,” sagde han.

”Der er dog stadig en teoretisk mulighed for, at sagen bliver taget op igen på mandag, hvor de muligvis kan finde på at tage et mundtligt vidne med. Men det finder vi først ud af senere.”

Bogen ’Forsoning’ skulle egentlig først være udkommet torsdag den 10. marts, men forfatteren og forlaget besluttede i søndags at fremrykke udgivelsesdatoen med to dage. Det var både for at udnytte det momentum, som bogens medieomtale skabte i weekenden, og fordi forlaget var blevet opmærksom på børnenes henvendelse.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur

Klougart mudrer til i billedoverflod

Josefine Klougart dyrker myten om forfatterens særlige sensibilitet i den ambitiøst dvælende roman ”New Forest”, der mudrer ud i en nærmest nyrig billedoverflod.
Annonce
På den anden side

Kulturredaktøren: Lad os håbe, de liberale bukser holder

Palle Weis, kulturredaktør.
DR skal slankes, TV2 sælges, og fred med det, men der er andre tiltag i regeringens medietiltag, der er knap så lovende.
Annonce
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere
TV: Den fandenivoldske landsbykonge. Klip 3 - Den gamle mand
Jørgen Søvndal har en god forretning, og han tjener mange penge. Han bruger nogle af dem til at gøre landsbyen Linde til et bedre sted at bo. Men i hans engagement ligger også en skjult kritik af 'systemet', som, han mener, af og til holder ham tilbage. Passionerede og lokalpatriotiske erhvervsdrivende findes i hele landet, og de kan være afgørende for landdistrikterne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her