*

Klassisk musik 18.12.2012 kl. 14:44

Maltas stjernetenor er atter i landet

Hør verdenstenoren Joseph Calleja optræde live, når P2 Prisen 2013 uddeles i Koncerthuset.

Verdenstenoren Joseph Calleja i Rigoletto, Metropolitan Operaen 2006. Foto: Marty Sohl/Metropolitan Opera

Han har optrådt i ”Go’ Aften Danmark” og scoret stjerneanmeldelser i medierne med sin store, flotte stemme.

Lørdag aften den 19. januar går den maltesiske supertenor, Joseph Calleja, på scenen i Koncerthuset.

Det sker i forbindelse med, at DR fejrer det danske musikliv og årets cd-udgivelser ved uddelingen af P2 Prisen 2013.

Znaider er årets kunstner

Koncertens hovednavn bliver – som tidligere røbet - violinisten Nikolaj Znaider, der optræder som solist i Beethovens Violinkoncert sammen med DR SymfoniOrkestret under ledelse af dirigent Hugh Wolf. Undervejs i prisfesten får Nikolaj Znaider også overrakt P2 Kunstnerprisen 2013.

Årets vært ved prisfesten bliver P2’s Celine Haastrup, og DR har løftet sløret for de 15 nominerede cd’er og for årets kategorier. Det viser sig, at en række af de nominerede solister og ensembler også spiller ved prisfesten, der i år både bliver transmitteret direkte på P2 og DR K.

Ny pris til international udgivelse

Blandt de øvrige optrædende er Nightingale String Quartet, cellisten Jakob Kullberg, mezzosopranen Andrea Pellegrini med pianisten Tanja Zapolski og DR Vokalensemblet.

P2 Priserne, der uddeles i 2013, går til: Årets Danske cd-udgivelse, P2 Lyt til Nyt-Prisen, P2 Kunstnerprisen og P2 Talentprisen. Som noget nyt bliver der i 2013 også en kategori til Årets Internationale cd-udgivelse.

Tenoren Joseph Calleja udgiver sine cd’er på det hæderkronede pladeselskab Decca. Han er blandt de nominerede i den nye internationale cd-kategori – sammen med blandt andre pianisten András Schiff og Gewandhaus-orkestret Leipzig.

Foreslå en musikalsk ildsjæl

Tilmed skal der uddeles en ny pris til Årets Ildsjæl inden for det klassiske musikliv. Her vil alle fra juledag den 25. december og frem til den 12. januar kunne foreslå en person via hjemmesiden www.dr.dk/p2.

En person, som de mener, har gjort en forskel for at udbrede glæden og interessen for klassiske musik, lige netop dér hvor de bor. Det skal være en person, der er visionær, har et særligt drive, inspirerer andre og gør en forskel.

Se alle de nominerede udgivelser her

Billetterne til P2 Prisen 2013 er allerede sat til salg via www.dr.dk/koncerthuset.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tilmeld dig Kultur nyhedsoverblik
Forsiden lige nu
Trafik & vejr OPDATERET 29.11.2015 KL. 23:47

Storebæltsbroen åben igen

Storebæltsbroen er søndag aften ved 22.30-tiden genåbnet efter Gorm. Også de to lillebæltsbroer er åbne igen. Øresundsbroen er stadig lukket.
Annonce
Annonce
Annonce
Klassisk
 • Carl Nielsen-prisfest fik stærke klange og politisk ironi

  To komponister og en cellist kvitterede med kraftfulde toner for årets store priser fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. En politisk kommentar fra en prismodtager klang ufrivilligt ironisk.

  Znaider strøg kammertoner med råstyrke og poesi

  I tæt samspil sendte violinisten Nikolaj Znaider og pianisten Robert Kulek ekspressive kammertoner ud over scenekanten.

  Mesterdirigent fyrede op under de nordiske klange

  Med arme som fyrige ildfakler og sans for at illustrere den nordiske natur med tonerne gjorde den danske dirigent Thomas Søndergård foran DR SymfoniOrkestret Sibelius' Symfoni nr. 1 til en farvefest.

  Brantelid var overraskende blid

  Bartók og Lutoslawski vandt i denne koncert med Aarhus Symfoniorkester suverænt over Dvorak.

  Elegant

  Måske kastede Beethoven for lange skygger, for Brahms kasserede op imod 20 strygekvartetter, før han var tilfreds med sin første.

 • Vild stroppetur

  Det er efterhånden en del år siden, at mexicanske Rolando Villazón tilhørte tenortoppen. I dag er højden væk og stemmen sej og mørknet.

  Skarpskydende

  Igor Levit har tidligere lagt arm med Bach og Beethoven og føjer nu amerikaneren Fredric Rzewski til de to halvguder på sit nye tripelalbum.

  Klaverpop

  Det fyger stadig med bidende toner og heftige udladninger hos Lang Lang, og klaverdarlingen udnytter virkelig sine superheltekræfter på sit nye dobbeltalbum, der lægger ud med Chopins fire scherzoer og slutter af med Tjajkovskijs ”Årstiderne”.

  Lige i hjertet

  Det overrasker ikke, at Werner Güra sammen med sin faste liedmakker, Christoph Berner, holder et højt niveau, når de sætter den store symfoniker stævne i de mest intime rammer, den klassiske musik kan opbyde.

  Korsang i mørke

  DR PigeKoret fik frydens gåsehud til at pible frem ved en ”mørkekoncert” med stemningsfulde efterårs- og aftensange

 • Norsk pianistpoet lod tonerne svæve

  Leif Ove Andsnes ophævede tyngdekraften og driblede komplekse toneløb og triller på plads med overlegen lethed.

  DR-symfonikere i topform trykkede fødselsdagstonerne af

  Med en energisk russisk dirigent på podiet og en stjernecellist på solistskamlen fejrede DR SymfoniOrkestret sin 90-års fødselsdag med musikalsk power.

Annonce
På den anden side
Søg i vejviseren
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her