*

Klassisk musik

100 kontrabassister optræder i Tivoli

100 kontrabassister optræder i næste uge på Plænen i Tivoli som led i europæisk bas-konvent.

Ikke færre end 100 kontrabassister fra hele verden sætter tirsdag den 14. august hinanden stævne ved en spektakulær udendørs koncert på Plænen i Tivoli. Koncerten markerer åbningen af Europas største konvent for kontrabassister, BASS2012 COPENHAGEN, der løber af stablen i København i dagene den 14. til 19. august. Åbningskoncerten med de 100 kontrabassister på Plænen bliver dokumenteret, og materialet indsendes efterfølgende til Guiness Rekordbog, der ser frem til at evaluere rekordforsøget.

Bassister fra alle genrer

Jimmi Roger Pedersen - en af de medvirkende bassister i konventet. Foto: Presse
I alt gæster flere end 70 professionelle europæiske bassister og professorer konventet, og ledelsen bag konventet regner med, at godt 1.000 glade amatører og herboende professionelle kontrabassister vil strømme til de mange arrangementer og være med til at fejre den fælles passion for det store strengeinstrument. Bassisterne, der deltager i konventet, repræsenterer både den klassiske, jazzens og den rytmiske musiks verden.

“Det er en ære at være værtsby for konventet. Alle artister deler deres spil og deres undervisning uden honorar, og basrelaterede virksomheder har bidraget med størstedelen af budgettet på halvanden million kroner,” siger Michal Stadnicki, der er kunstnerisk leder for baskonventet.

Til daglig stryger  han solobasbuen i DR SymfoniOrkestret.

Sigurd Barrett giver smagsprøver

Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht hilser også bassisterne varmt velkommen:

”Jeg ser frem til de to begivenheder i Tivoli – og især til synet af de 100 kontrabassister, der spiller sammen ved konventets åbningskoncert på Plænen tirsdag 14. august kl. 16.30. Konventets afslutningskoncert finder sted i Koncertsalen i Tivoli 18. august kl. 19.30 – og det er en oplagt koncert for hele familien. Her vil Sigurd Barrett og en række dygtige kontrabassister give publikum et indblik i kontrabassens verden og give smagsprøver på instrumentets rolle i både den klassiske og den rytmiske musiktradition,” siger han.

Europas største kontrabaskonvent

Ud over de to Tivoli-koncerter vil BASS2012 COPENHAGEN rumme flere end 150 workshops, koncerter, master classes, foredrag med mere. Nogle af arrangementerne foregår på Operaen på Holmen, men også en række eksterne københavnske scener lægger skrå brædder til konventet. Bas-konventet afholdes hvert andet år, og biennalen har tidligere fundet sted i Berlin og Paris. Den repræsenterer et vigtigt kreativt mødested og udviklingsrum for bassister, men byder også på et væld af muligheder for publikum, understreger arrangørerne.

Basser i Jazzhouse og på havnen

Konventet byder tilmed bl.a. på en hyldestkoncert for dansk musiklivs store, nu afdøde jazzbassist-legende, Niels-Henning Ørsted Pedersen, i Jazzhus Montmartre, samt Late Night Concert og Open Stage i Copenhagen Jazzhouse og det såkaldte ”Battle of Copenhagen” med dansere og 120 bassister i havnen og på skibe.

Tivoli-koncerter gratis for årskort-holdere

Der er gratis adgang til begge konventets Tivoli-koncerter for gæster med et Tivoli Årskort. Øvrige gæster kan opleve koncerterne mod normal Tivoli-entré. I forbindelse med afslutningskoncerten i Koncertsalen betaler folk uden et Tivoli Årskort desuden 50 kr. i døren til Koncertsalen.

Se mere om baskoncerterne i Tivoli på www.tivolifestival.dk

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Klassisk
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her