*

Historie

Nazi-portrætter væk fra ministerium

Det tyske udenrigsministerium har valgt at pille alle diplomat-portrætter fra før 1951 ned fra væggene.

Tysklands udenrigsministerium vil på ingen måde sættes i forbindelse med landets nazi-fortid.

Derfor vil man nu fjerne alle diplomat-portrætter fra tiden før 1951.

Det sker, efter en bog for nyligt kunne afsløre, at det tyske udenrigsministerium spillede en langt større og mere aktiv rolle under Den Anden Verdenskrig, end man førhen har troet.

”Hensigten er kun at have protrætter af de diplomater, der er blevet sendt udlandet, efter udenrigsministeriet blev genetableret i 1951,” siger en talsperson for ministeriet til nyhedsbureauet Reuters.

Kendte til Holocaust

I årene efter krigens afslutning påstod medarbejderne i ministeriet ellers, at de intet kendte til Holocaust-forbrydelserne.

Men i den godt 900 sider lange bog "Das Amt und die Vergangenheit" bliver det blandt andet afsløret, at udenrigsministeriet og diplomaterne både kendte til og tog aktiv del i Holocaust.

LÆS OGSÅ: Tysk ministerium løj om Holocaust

De fire historikere, der har skrevet bogen, har samtidig afsløret, at medarbejdere i ministeriet var yderst effektive til at fjerne al belastende information i tiden efter krigen.

Symbolsk signal

Flere af de tilbageværende Holocaust-overlevere har ifølge Reuters taget godt imod beslutningen.

Elan Steinberg, vicepræsident i Holocaust-foreningen the American Gathering of Holocaust Survivors and their Descendants, kalder det “et symbolsk signal”, der viser Tysklands ”moralske og politiske modenhed”.

”Det viser, at nutidens Tyskland mener det seriøst, når det siger, at det smertefuldt og ærligt vil konfrontere dets mørke fortid,” udtaler hun ifølge avisen The Daily Telegraph.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her