*

Film & tv

Dansk mesterværk får en 2'er

"Pelle Erobreren" vandt både Guldpalmen og en Oscar. Nu skal Per Fly lave opfølgeren.

"Pelle Erobreren" blev Bille Augusts internationale gennembrud. Nu skal den danske filminstruktør Per Fly løfte arven med en 2'er, skriver filmmagasinet Ekko.

Filmen handler om Pelle, der vokser op under barske kår som tyende på Bornholm, og som slutter, da han forlader Lassefar, og tager til København.

Og det er her opfølgeren skal tage sit udspring.

Seks år

Det er producent Mete Louise Foldager, som sammen med DR's tidligere generaldirektør Kenneth Plummer, står bag projektet. Efter seks år er det endelig lykkedes parret at erhverve sig rettighederne til resten af Martin Nexøs romanserie om Pelle, som består af seks bind i alt.

”Det er meget tidligt i processen, så vi ved endnu ikke, hvad den skal hedde, hvordan den bliver skruet sammen, og hvor meget af bind to, tre og fire den kommer til at dække. Men det bliver en stor film om Pelle, der kommer til København, og om hele arbejderkampen,” fortæller Meta Louise Foldager til Ekko.

DR støtter med 100.000

Også DR har vis interesse for projektet, mens Det Danske Filminstitut har givet 100.000 i manuskriptstøtte.

Svenske Peter Birro er gået i gang med manuskriptet, mens Per Fly skal instruerere, og det er Meta Louise Guldager godt tilfreds med.

”Han er en fantastisk instruktør, og jeg har lige fra begyndelsen syntes, at der stod Per Fly skrevet på projektet,” siger Meta Louise Foldager til Ekko.

Per Fly står bag den danske samfundsklasser-triologi Bænken, Arven og Drabet. Peter Birro begynder at skrive på manuskriptet til efteråret.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her