*

Film & tv

Filmproducenten Harvey Weinstein udstødt fra Weinstein Co.

Weinstein er fyret med øjeblikkelig virkning efter nye oplysninger i sag om sexchikane, oplyser bestyrelsen.

Filmproducenten Harvey Weinstein er blevet fyret fra sit eget produktionsselskab, The Weinstein Company.

Det oplyser selskabets bestyrelse søndag ifølge nyhedsbureauet AP.

For få dage siden kom det frem, at Harvey Weinstein frivilligt havde taget orlov på ubestemt tid som følge af en historie fra The New York Times, hvor en af Hollywoods mest magtfulde mænd bliver anklaget for sexchikane.

Ifølge The New York Times har Weinstein indgået otte forlig med kvinder, som har anklaget ham for uønsket seksuel kontakt og sexchikane, over tre årtier.

Weinstein. Foto: Jordan Strauss/AP

I en erklæring fra bestyrelsen i The Weinstein Company søndag oplyser den, at Weinstein er blevet fyret med øjeblikkelig virkning.

Det sker, efter at der i løbet af de seneste dage er kommet nye oplysninger om "hans opførsel" frem.

En talsmand for The Weinstein Company afviser at give yderligere detaljer om fyringen.

Harvey Weinstein udsendte torsdag en meddelelse om sagen. Her erkender han at have forvoldt "megen smerte". Han beder samtidig om "en ny chance".

I artiklen fra The New York Times er filmstjernen Ashley Judd og tidligere medarbejdere hos både The Weinstein Company og Miramax Films blandt dem, der kommer med beskyldninger mod Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein og hans advokater har kritiseret The New York Times' dækning af sagen, men i en erklæring udtaler en talsmand for avisen, at "vi er sikre på rigtigheden af vores rapportering".

I kølvandet på artiklen oplyste Den Demokratiske Nationale Komité (DNC) og flere demokratiske senatorer ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de vil omdirigere Weinsteins politiske donationer til grupper for kvinders rettigheder.

Harvey Weinstein, der er en af Hollywoods mest indflydelsesrige personer, har produceret eller distribueret flere Oscar-vindende film, herunder "Shakespeare in Love" og "Chicago".

Foruden The Weinstein Company har Harvey Weinstein sammen med sin bror Bob Weinstein grundlagt Miramax Films.

Harvey Weinstein var desuden en fremtrædende sponsor for Demokraterne under valgkampen i 2016.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Er 1,2 millioner højtuddannede ikke lige i overkanten?

Palle Weis
Hvis vi også i fremtiden vil have et velfærdssamfund, var det måske en god idé at se i øjnene, at vi endnu er et landbrugs- og industrisamfund.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her