*

Film & tv

DR-direktør er Nordens højest lønnede mediechef

Venstre og Dansk Folkeparti kritiserer lønningsniveauet for Maria Rørbye Rønn.

DR's generalsekretær, Maria Rørbye Rønn.

Det er tidligere blevet slået fast i bombastiske vendinger af DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen.

»DR er på ingen måde lønførende – og det tror jeg faktisk, at alle med bare den fjerneste erfaring og indsigt i mediebranchen vil kunne bekræfte,« skrev han i 2015 i en kronik Berlingske.

Nu har Ekstra Bladet imidlertid kunnet afsløre, at DR's generaldirektør, Marie Rørbye Rønn, er langt foran sine nordiske kollegaer i forhold til løn.

DR’s topboss, der skal holde styr på virksomheden og 3.380 ansatte fuldtidsansatte, får 3.688.115 kr. om året i lønposen. Det er over en million kroner mere end hendes kollega i Finland, Lauri Kivinen, der er den næstbedst lønnende medieboss i norden. Han er direktør for det statsejede YLE med 3200 ansatte og tjener 2.635.255,13 kr. om året.

Nummer tre på listen er NRK’ topchef Thor Gjermund Eriksen, der får en årsløn på 2.588.301 kr. for at holde styr på 3.500 ansatte.

Og det er helt fair, at sammenligne med andre lande, lyder det fra Anders Drejer, professor i ledelse, Aalborg Universitet

»Det viser jo tydeligt, at DR er lønførende på det her område, selv om de bliver ved med at påstå det modsatte, og man kan jo med rette spørge sig selv, hvorfor hun (Maria Rørbye Rønn, red.) skal have 50 procent mere end sine nordiske brødre og søstre«, siger han.

Dansk Folkeparti kræver nu generaldirektøren ned i løn:

»Det virker helt til hest, at den danske generaldirektør skal tjene en hel million mere om året end sine nordiske kolleger«, siger medieordfører Morten Marinus.

DR's generaldirektør: Dårlige sager har slidt på vores image

»Når der er så en stor lønforskel, så synes jeg, at vi skal lære af det og sige, at lønniveauet i Danmark skal svare til det, der bliver givet i de øvrige nordiske lande«, siger han.

Venstre mener, at DR’s lønpolitik skal kigges efter i sømmene.
»DR skal ikke være lønførende på hverken chef-, direktør- eller journalistplan. Det er selvfølgelig kritisabelt, når man sammenligner med andre public service kanaler i lande, som vi normalt sammenligner os med«, siger medieordfører Britt Bager (V).

DR og bestyrelsesformand Michael Christiansen er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelse. 

Citathistorie fra Ekstra Bladet
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Er 1,2 millioner højtuddannede ikke lige i overkanten?

Palle Weis
Hvis vi også i fremtiden vil have et velfærdssamfund, var det måske en god idé at se i øjnene, at vi endnu er et landbrugs- og industrisamfund.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Fra ingen til 126 anmeldelser om løsnede hjulbolte
Siden årsskiftet har 126 bilejere anmeldt løsnede hjulbolte til Østjyllands Politi, som har svært ved at gøre noget ved problemet. Autoværksteder i Aarhus melder om et stigende salg af låsebolte. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her