*

Film & tv

Harry Potter-skuespiller er død

»Han var elegant, speciel og altid værdig,« siger den 91-årige skuespillers børn.

Harry Potter-skuespilleren Robert Hardy er død. Foto: Nick Ansell/SUB

Skuespilleren Robert Hardy døde i en alder af 91 år i går.

Det fortæller hans familie til The Guardian.

»Han var elegant, speciel og altid værdig. Han vil blive fejret af alle, der kendte og elskede ham, og alle holdt af hans arbejde,« siger hans børn Emma, Justine og Paul til The Guardian.

Robert Hardy spillede magiministeren Cornelius Fudge i de populære Harry Potter-film. Og Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling har også allerede delt et mindeord om Robert Hardy.

»Jeg er så ked af at høre om Robert Hardy. Han var sådan en talentfuld skuespiller, og alle, der arbejdede sammen med ham på Potter, elskede ham,« skriver hun på Twitter.

Også Harry Potter-filmenes officielle konto har reageret på Robert Hardys død.

»Han vil i dén grad blive savnet,« lyder det.

Robert Hardy var også kendt for at spille Winston Churchill flere gange, bl.a. i tv-serien: 'Winston Churchill: The Wilderness Years'. I 2015 skrev han i The Daily Mail, at hans arbejde med at portrættere krigslederen havde været en stor udfordring.

»Det var uden tvivl den største udfordring i min karriere. Som forberedelse brugte jeg ni måneder på at lytte - morgen, middag og aften - til taler han havde lavet.«

Robert Hardy holdt af musik, litteratur, og han var desuden en dygtig skuespiller og en respekteret historiker, fortæller hans familie. 

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Er 1,2 millioner højtuddannede ikke lige i overkanten?

Palle Weis
Hvis vi også i fremtiden vil have et velfærdssamfund, var det måske en god idé at se i øjnene, at vi endnu er et landbrugs- og industrisamfund.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her