*

Film & tv

Sidste sten fjernes for dansk Netflix og HBO på ferien

Torsdag ventes EU-Parlamentet at stemme for aftale, der kan sikre online indhold i hele EU til næste vinter.

Politikerne i EU-Parlamentet gør klar til at give forbrugerne i Europa øget mulighed for at tage deres mange abonnementer på musik og film online med på ferien.

De skal torsdag stemme om en aftale, der betyder, at online indholdstjenester, som man har købt sig adgang til i Danmark, også skal kunne bruges, hvis man befinder sig på kortere ophold i andre EU-lande.

Parlamentet ventes at stemme for aftalen, hvilket fremgår af en debat i parlamentet onsdag, hvor aftalen får ros fra de store politiske grupper.

- Jeg er glad for, at vi kan give noget håndgribeligt til EU-borgerne.

- Hvis du tog på ferie i et andet EU-land, og du åbnede en bog og opdagede, at der var tomme sider, ville du blive skuffet. Det er præcist, hvad der sker i dag. Men alt det vil blive muligt nu, siger Angelika Niebler, fra den største gruppe i parlamentet, det konservative EPP.

Også hos de liberale og hos socialdemokraterne roses aftalen højt.

Den danske EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S) forsikrer samtidig, at aftalen ikke betyder højere priser for forbrugerne.

- Vi har nemlig sikret, at der ikke må tages ekstra betaling for det, siger hun.

Når aftalen ventes at blive stemt igennem, vil brugere af onlinetjenesten HBO eksempelvis ikke længere få en meddelelse om, at tjenesten "kun er tilgængelig i Sverige, Norge, Danmark og Finland".

Konkret lægges der i aftalen op til, at indholdsudbydere skal bede abonnenter om at bekræfte deres nationalitet. Bekræftelsen skal leve op til EU's regler om beskyttelse af data.

Det betyder, at udbydere kan bede brugeren om at identificere sig via blandt andet sin postadresse, ip-adresse eller betalingskort.

Stemmes aftalen igennem, træder aftalen i kraft 15. juni, men medlemslandene har omkring et halvt år tid til at implementere reglerne.

- Så hvis man nu tager på skiferie til næste år til Østrig, og man kommer hjem og er træt, så vil man kunne se sin Netflix med danske undertekster, siger Christel Schaldemose.

EU-aftalen gælder kun indholdsudbydere, der er abonnementsbaserede.

Indholdsudbydere, der tilbyder gratis indhold, er ikke omfattet af aftalen. Men de udbydere kan selv vælge at gøre deres indhold tilgængeligt for alle i EU.

Aftalen blev forhandlet på plads mellem EU's tre institutioner tidligere på året og er med torsdagens afstemning i sidste fase, inden den kan træde i kraft.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Er 1,2 millioner højtuddannede ikke lige i overkanten?

Palle Weis
Hvis vi også i fremtiden vil have et velfærdssamfund, var det måske en god idé at se i øjnene, at vi endnu er et landbrugs- og industrisamfund.
Annonce
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her