*

Film & tv

Danske filmfolk hædrer Trier og ydmyger Bier

Soundvenues ekspertpanel kårer "Dogville" til bedste danske film siden årtusindskiftet.

Lars von Trier har fem film i top ti på Soundvenues liste over de bedste danske film siden 2000.

Kulturmediet Soundvenue har bedt et panel af 115 danske filmfolk og eksperter kåre de bedste film siden årtusindskiftet, og resultatet er endt i en stor fejring af Lars von Trier.

Den internationalt anerkendte særling har fem film i den danske top ti og ligger øverst med "Dogville". Til gengæld er resultatet hårdt ved Susanne Bier, der ellers har deltaget i afstemningen. Hun har kun en enkelt film i top 25, nemlig "Elsker dig for evigt". Således er hendes Oscar-vinder, "Hævnen", ikke fundet værdig.

Målet med Soundvenues afstemning er at skabe debat på et tidspunkt, da den stærke kunstneriske film er under pres både i Hollywood og i Danmark.

»Det er vigtigere end nogensinde at huske, holde fast i og hædre de film, der virkelig flytter bjerge. De, der nedbryder filmsproget og bygger det op igen fra grunden. De, der vil skabe krusninger i vandet mange år frem. Og de, der bare gjorde et uudsletteligt indtryk på os – forskød vores perspektiv på verden, ændrede os som mennesker, mindede os om filmmediets magi,« siger Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen, der i sit panel har haft glæde af folk som bl.a. Susanne Bier, Lone Scherfig, Sonja Richter og Ole Christian Madsen.

De danske filmfolk har udnævnt Paul Thomas Andersons "There Will Be Blood" til årtusindets foreløbig bedste internationale film.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Egnsteater har stor succes med eksport til hovedstaden

Traditionelt set er det Det Kongelige Teater, der tager ud i provinsen og viser dets teaterstykker frem. Det har Fredericia Teater lavet om på. Med dets Disney-musicals har teatret to somre fyldt Det Kongelige Teater i København. Fredag havde de premiere på den tredje, ”Klokkeren fra Notre Dame”.
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Fire dage på Solskinsøen fjerner næppe politikerleden

Palle Weis
Pia Kjærsgaard mener, at politikere og medier i fællesskab skal tage sig sammen for at styrke troværdigheden. Medierne for eksempel ved at holde op med at skrive kritisk om hendes partifæller.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her