*

Film & tv

"Lykke-Per" får 22 millioner kr.

Bille August starter optagelserne på miniserie i august.

Bille August skal arbejde ud fra sin søn Anders Augusts forlæg.

Bille August indleder optagelserne af Henrik Pontoppidans romanklassiker "Lykke-Per" den 1. august.

Projektet, der skal blive til en spillefilm og en miniserie på fire afsnit af en time, er det hidtil mest støttede under Public Service Puljen. 22 mio. kr. har filmen modtaget. Det er Nordisk Film og TV 2, der står bag produktionen, hvis samlede budget er på 55 mio. kr.

Esben Smed, senest "Aminas breve", spiller hovedrollen som den stræbsomme præstesøn Peter Sidenius, der kommer til København fra Østjylland fast besluttet på at nå toppen af samfundet. Nordisk Film ønsker endnu ikke at sætte navn på andre skuespillere.

Henrik Pontoppidan udgav flere versioner af romanen og reviderede den senest i 1918 til den udgave, Gyldendal udgiver i dag. Det er Bille Augusts søn, Anders August, der har adapteret romanen til et filmmanuskript.

I modsætning til mange af de senere års historiske dramaer vil optagelserne foregå i Danmark, ikke i Tjekkiet eller Ungarn, hvor der er billig arbejdskraft.

Produktionen ventes færdig i efteråret 2018 og kan altså tidligst ramme tv-skærm og biograflærred i 2019.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Er 1,2 millioner højtuddannede ikke lige i overkanten?

Palle Weis
Hvis vi også i fremtiden vil have et velfærdssamfund, var det måske en god idé at se i øjnene, at vi endnu er et landbrugs- og industrisamfund.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her