*

Film & tv

Rig Ikea-grundlægger køber sit tøj på loppemarkeder

Svensk tv sender onsdag en dokumentar om Ikeas grundlægger, Ingvar Kamprad.

- Det ligger i den smålandske natur at spare. Jeg tror ikke, jeg har noget på, som ikke er købt på et loppemarked, lød det fra Ikeas grundlægger i et tv-interview, der sendes på svensk TV4 onsdag aften. Arkivfoto: Ingvar Andersson/AP

Han grundlagde møbelvirksomheden Ikea og er en af verdens rigeste mænd. Alligevel er svenske Ingvar Kamprad fan af loppemarkedsfund. Det fortæller han i en dokumentar, der bliver vist onsdag aften på svenske TV4.

- Det ligger i den smålandske natur at spare. Jeg tror ikke, jeg har noget på, som ikke er købt på et loppemarked. Det betyder, at jeg gerne vil sætte et godt eksempel, siger Ingvar Kamprad ifølge det svenske medie Dagens Industri.

I mange år var han højt på Forbes' liste over verdens rigeste mænd, men i år er han dog faldet ud af top-500.

- Du er ligesom jeg en Småland-bondefyr. Vi har Småland i blodet og vi ved, hvad en krone er, selv om den ikke er lige så meget værd, som da vi købte slik og gik i skole, siger Ingvar Kamprad til TV4-journalisten Jesper Börjesson, der ligeledes er vokset op i Älmhult.

Et kig bag Ikeas kulisser

Ikea-grundlæggeren fylder 90 år 30. marts. Han har de seneste år trappet ned på arbejdet. Han er vendt tilbage til Älmhult i Småland efter mere end 40 år i udlandet.

- Jeg er utrolig glad for at være hjemme og se alle de gamle venner, som jeg voksede op sammen med, siger han.

Ikea-stifter skal betale svensk skat for første gang siden 1973

Älmhult har været Ikeas hjerte, siden Ingvar Kamprad startede virksomheden, og det er her, den første Ikea-butik ligger. Den åbnede i 1953.

Ikea har i dag 155.000 ansatte ifølge Ingvar Kamprad. Derudover har virksomheden en omsætning på omkring 240 milliarder svenske kroner og butikker i 43 lande.

Dokumentarfilmen om den svenske iværksætter bliver sendt på TV4 klokken 21 onsdag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Modsvar fra gymnasieelev: Nej, vi er luddovne og umotiverede

Nikolaj Holst Sandvad, Multebærvej 32, Sabro
Jeg vil vove at påstå, at langt størstedelen af de unge som opfatter sig selv som en udsat gruppe under angreb, blot er dovne og ikke egnede til at gå i gymnasiet.
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kulturredaktøren: Lad os håbe, de liberale bukser holder

Palle Weis, kulturredaktør.
DR skal slankes, TV2 sælges, og fred med det, men der er andre tiltag i regeringens medietiltag, der er knap så lovende.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
På snescooter i de nordnorske bjerge
De store hvide bjergtinder og åbne, tilfrosne åer giver det nordlige Norge en alsidig og ubehersket natur. En ubehersket natur, som man for alvor fornemmer bag rattet på en snescooter. 
Se flere
Biler
Se flere
Bolig
Hvad gør du, hvis trægulvet knirker?
Knirkende gulvbrædder kan være irriterende, men de er heldigvis relativt lette at reparere, hvis hele gulvet ikke skal skiftes. Få et godt tip her fra Bolius. 
Se flere
På snescooter i de nordnorske bjerge
De store hvide bjergtinder og åbne, tilfrosne åer giver det nordlige Norge en alsidig og ubehersket natur. En ubehersket natur, som man for alvor fornemmer bag rattet på en snescooter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her