*

Film & tv

DR-drama drukner i lunkne anmeldelser

Ikke lutter ros til DR-serien "Bedrag". Lige så spændende som hovedgaden i Helsinge, lyder det fra Politiken.

DR

"Bedrag" var aldrig rådden nok.

Sådan lyder det fra Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen, efter at det sidste afsnit af "Bedrag" søndag aften havde rullet hen over skærmen.

- Bedrag fik aldrig kradset hul på den pæne overflade, råddenskaben lugtede aldrig fælt nok (...), skriver hun og kvitterer med fire stjerner.

Hos Kristeligt Dagblad mener anmelder Karen Dyssel, at serien mistede pusten undervejs. Hun giver den kun tre stjerner.

- Hvor "Bedrag" med de første afsnit lagde kimen til noget større end blot krimi og kærlighed klædt i underholdningens lette gevandter, endte den med sit forudsigelige fokus på middelklassens middelmådige liv og stadig mere groteske kriminalgåder netop som en tom underholdende skal, der lige akkurat formåede at fastholde interessen, men så heller ikke meget mere.

Heller ikke Politikens Henrik Palle er helt begejstret. Han ender med at give tre hjerter.

- Det er glimrende, at "Bedrag" slutter med lidt manér, men det overordnede indtryk er stadig en serie, der i lange perioder var lige så spændende som hovedgaden i Helsinge klokken fire lørdag eftermiddag.

- Det har mestendels skyldtes det fortællemæssige koncept: de mange handlingstråde.

Hos Berlingske får serien dog lidt mere positive ord med på vejen. Her giver anmelder Kristian Lindberg serien fem stjerner.

- Som helhed lykkedes det gennem ti afsnit at finde balancen mellem en autentisk skildring og en handling, som de fleste kunne følge med i.

- Finanseksperter vil kunne finde usandsynligheder, men drama handler ikke om hvad der er realistisk. Det handler om, hvad der virker realistisk, og det er en anden snak.

Dog er der hos DR selv ingen tvivl om, at serien skildrede finansverdenen realistisk og derfor skulle den have topkarakter. Aftenens gæsteanmelder Lars Bo Langsted, professor i strafferet på Juridisk Institut, Aalborg Universitet, giver serien seks stjerner.

- Socialrealisme og spændende TV-drama om kriminalitet på de bonede gulve er måske som udgangspunkt hinandens modsætninger, men det er med "Bedrag" lykkedes for Danmarks Radio at få skabt en velspillet og medrivende serie, der, om end tilsat dramaets nødvendige krydderier, i sin grundsubstans og i sin karaktertegning er uhyggeligt tæt på virkelighedens sager om økonomisk kriminalitet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
JP mener: P3 ud af DR
DR har i sin leflen for den laveste og mest poppede fællesnævner skudt helt forbi.
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Fire dage på Solskinsøen fjerner næppe politikerleden

Palle Weis
Pia Kjærsgaard mener, at politikere og medier i fællesskab skal tage sig sammen for at styrke troværdigheden. Medierne for eksempel ved at holde op med at skrive kritisk om hendes partifæller.
Annonce
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her