*

 

Film & tv

DR-drama drukner i lunkne anmeldelser

Ikke lutter ros til DR-serien "Bedrag". Lige så spændende som hovedgaden i Helsinge, lyder det fra Politiken.

DR

"Bedrag" var aldrig rådden nok.

Sådan lyder det fra Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen, efter at det sidste afsnit af "Bedrag" søndag aften havde rullet hen over skærmen.

- Bedrag fik aldrig kradset hul på den pæne overflade, råddenskaben lugtede aldrig fælt nok (...), skriver hun og kvitterer med fire stjerner.

Hos Kristeligt Dagblad mener anmelder Karen Dyssel, at serien mistede pusten undervejs. Hun giver den kun tre stjerner.

- Hvor "Bedrag" med de første afsnit lagde kimen til noget større end blot krimi og kærlighed klædt i underholdningens lette gevandter, endte den med sit forudsigelige fokus på middelklassens middelmådige liv og stadig mere groteske kriminalgåder netop som en tom underholdende skal, der lige akkurat formåede at fastholde interessen, men så heller ikke meget mere.

Heller ikke Politikens Henrik Palle er helt begejstret. Han ender med at give tre hjerter.

- Det er glimrende, at "Bedrag" slutter med lidt manér, men det overordnede indtryk er stadig en serie, der i lange perioder var lige så spændende som hovedgaden i Helsinge klokken fire lørdag eftermiddag.

- Det har mestendels skyldtes det fortællemæssige koncept: de mange handlingstråde.

Hos Berlingske får serien dog lidt mere positive ord med på vejen. Her giver anmelder Kristian Lindberg serien fem stjerner.

- Som helhed lykkedes det gennem ti afsnit at finde balancen mellem en autentisk skildring og en handling, som de fleste kunne følge med i.

- Finanseksperter vil kunne finde usandsynligheder, men drama handler ikke om hvad der er realistisk. Det handler om, hvad der virker realistisk, og det er en anden snak.

Dog er der hos DR selv ingen tvivl om, at serien skildrede finansverdenen realistisk og derfor skulle den have topkarakter. Aftenens gæsteanmelder Lars Bo Langsted, professor i strafferet på Juridisk Institut, Aalborg Universitet, giver serien seks stjerner.

- Socialrealisme og spændende TV-drama om kriminalitet på de bonede gulve er måske som udgangspunkt hinandens modsætninger, men det er med "Bedrag" lykkedes for Danmarks Radio at få skabt en velspillet og medrivende serie, der, om end tilsat dramaets nødvendige krydderier, i sin grundsubstans og i sin karaktertegning er uhyggeligt tæt på virkelighedens sager om økonomisk kriminalitet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Debat: ”Gøgeungen” DR
Bo Torp Pedersen, mag.art., Bremensgade 19, 1. th., København S
Der er masser af muligheder for at slanke DR, og en slankekur vil samtidig være en glimrende mulighed for at tydeliggøre DR’s public service-profil. Nedlæggelse af to-tre popmusikkanaler vil kunne samle radioudbuddet om det, der ikke kan leveres af kommercielle virksomheder.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV

Den skaldede sangerinde

Florence Foster Jenkins nærede en fanatisk lidenskab for partier af Verdi og Wagner, men er formentlig den både mest ambitiøse og mest talentløse sanger, verden har set. Om hende handler filmen med en enestående Meryl Streep i titelrollen.

Dory går i fisk

Kirurgfisken Dory, der lider af korttidshukommelsestab, har fået sin egen film, efter at den optrådte for 13 år siden i ”Find Nemo”. Hun er bedårende, men filmen mangler originalitet.

Sange fra 2. livsfase

Islandske Rúnar Rúnarsson er modig nok til at fortælle sin coming of age-historie med smertefuld stilfærdighed.
Annonce
På den anden side

Kommentar: I kulturens drivhus

Palle Weis | palle.weis@jp.dk
Kulturmødets opfordring til kunst og kultur uden grænser åbner for en mangfoldig verden, men så er det jo godt, vi også har Organet for den Objektive Sandhed til at prioritere for os.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Viden
Overraskede forskere: Global opvarmning begyndte meget tidligere end hidtil troet
Et internationalt forskerteam med dansk deltagelse har visse steder i verden registreret klimasignaler, der vidner om global opvarmning, helt tilbage fra 1830’erne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her