*

 

Film & tv

Daniel Skjern fra Matador er død - 47 år gammel

Jacob Dalgaard, der spillede Mads Skjerns søn, døde den 10. februar.

Jacob Dalgaard, der spillede Mads Skjerns søn Daniel Skjern som barn, døde den 10. februar, kun 47 år gammel.

Det bekræfter Jacob Dalgaards barndomsveninde, Majbrit Høyrup, over for BT.

Jacob Dalgaard var én blandt flere, der spillede Daniel Skjern. Den dengang 10-årige dreng blev castet i få Matador-afsnit i rollen som Mads Skjerns søn.

Daniel Skjern kæmpede gennem Matador en kamp for at gøre sin far stolt, og det er Jacob Dalgaard, der med triste øjne ser faren forære en islandsk hest til Daniels søster Ellen, fordi hun har klaret sig godt i skolen.

Om sin rolle dengang sagde Jacob Dalgaard i 2013 til BT, at tristheden faldt ham nemt.

»Jeg skal ikke ligne et barn, der er glad, og jeg var egentlig heller ikke særlig glad. Det var der masser af gode grunde til,« sagde han og nævner sine forældres skilsmisse og faderens senere selvmord som en af grundene til, at han senere blev meget rodløs og kæmpede for at finde sin plads i verden.

Han droppede ud af jurastudiet som ung og har siden haft forskellige job, bl.a. som kordegn.

Jacob Dalgaard led gennem mange år af psykisk sygdom, og ifølge BT var det denne sygdom, der endte med at koste ham livet.

Bisættelsen finder ifølge dødsannoncen i Politiken sted den 24. februar.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV

Den skaldede sangerinde

Florence Foster Jenkins nærede en fanatisk lidenskab for partier af Verdi og Wagner, men er formentlig den både mest ambitiøse og mest talentløse sanger, verden har set. Om hende handler filmen med en enestående Meryl Streep i titelrollen.

Dory går i fisk

Kirurgfisken Dory, der lider af korttidshukommelsestab, har fået sin egen film, efter at den optrådte for 13 år siden i ”Find Nemo”. Hun er bedårende, men filmen mangler originalitet.
Annonce
På den anden side

Kulturmødet Mors: Dannet druk på Mors

Palle Weis | palle.weis@jp.dk
Dannelse har været på programmet på Kulturmødet Mors, og det har bredt sig helt ud i nattelivet.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Gennemtænkt til mindste detalje: Her er huset, der kun koster 500 kr. i drift om måneden
Byg som Sofie og Peter Thrane-Nielsen, og få et passivhus, hvor varmeregnskab og vedligeholdelseskrav er noget nær nul. Boligen er nu nomineret til IdéPrisen 2016. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her