*

Film & tv

Daniel Skjern fra Matador er død - 47 år gammel

Jacob Dalgaard, der spillede Mads Skjerns søn, døde den 10. februar.

Jacob Dalgaard, der spillede Mads Skjerns søn Daniel Skjern som barn, døde den 10. februar, kun 47 år gammel.

Det bekræfter Jacob Dalgaards barndomsveninde, Majbrit Høyrup, over for BT.

Jacob Dalgaard var én blandt flere, der spillede Daniel Skjern. Den dengang 10-årige dreng blev castet i få Matador-afsnit i rollen som Mads Skjerns søn.

Daniel Skjern kæmpede gennem Matador en kamp for at gøre sin far stolt, og det er Jacob Dalgaard, der med triste øjne ser faren forære en islandsk hest til Daniels søster Ellen, fordi hun har klaret sig godt i skolen.

Om sin rolle dengang sagde Jacob Dalgaard i 2013 til BT, at tristheden faldt ham nemt.

»Jeg skal ikke ligne et barn, der er glad, og jeg var egentlig heller ikke særlig glad. Det var der masser af gode grunde til,« sagde han og nævner sine forældres skilsmisse og faderens senere selvmord som en af grundene til, at han senere blev meget rodløs og kæmpede for at finde sin plads i verden.

Han droppede ud af jurastudiet som ung og har siden haft forskellige job, bl.a. som kordegn.

Jacob Dalgaard led gennem mange år af psykisk sygdom, og ifølge BT var det denne sygdom, der endte med at koste ham livet.

Bisættelsen finder ifølge dødsannoncen i Politiken sted den 24. februar.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Han var noget så usædvanligt som en intellektuel verdensstjerne

PALLE WEIS
Den polsk-engelske sociolog Zygmunt Bauman døde i mandags. Han formåede som de færreste på blændende vis at analysere vor tids utroligt komplekse forandringer inden for livsformer, sociale strukturer og politik.
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
Analyse: Hvem skal lede de franske socialister?
Søndag er franskmændene kaldt i stemmeboksene for at pege på socialistpartiets præsidentkandidat. Jyllands-Postens korrespondent i Paris, Marie Louise Albers, fortæller her, hvem og hvad man skal holde øje med. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her