*

Film & tv

Producer på Broen: »Vi har ikke oplevet problemer eller utryghed«

Kim Bodnia forlod eftersigende tv-serien Broen på grund af antisemitisme, men tv-seriens producer kan ikke genkende Bodnias forklaring.

Kim Bodnia fortalte i tirsdags, at han forlod tv-serien Broen som følge af antisemitisme i Malmø. Udmeldingen overrasker seriens producer Bo Erhardt. Foto: Martin Lehmann/Polfoto

På trods af tv-serien Broens store internationale succes valgte Kim Bodnia at takke nej til at medvirke i seriens tredje sæson.

Under et interview med det israelske onlinemedie Walla tirsdag forklarede den 50-årige skuespiller, at han valgte at forlade tv-serien, fordi han med sin jødiske baggrund ikke følte sig sikker under optagelserne i Malmø.

»Det er et voksende problem. Særligt i Malmø, hvor vi optog Broen. Det er ikke specielt rart at være der som jøde. Derfor er det også meget let for mig at sige nej til at arbejde i Sverige, når jeg ikke føler mig særlig tryg der,« sagde Kim Bodnia i et interview med det israelske onlinemedie Walla tidligere tirsdag.

Antisemitisme afholdt Kim Bodnia fra at fortsætte med Broen

Producer på tv-serien Bo Erhardt kan dog ikke genkende Kim Bodnias forklaring.

»Det er fuldstændig nyt for mig, at Kim har haft den oplevelse. Det er både nyt for mig, som producent, og for min kompagnon i Sverige, for vi har ikke oplevet problemer eller utryghed på holdet,« siger han og tilføjer:

»Det har faktisk været ret problemfrit.«

Bo Erhardt nævner, at de under indspilningen af seriens anden sæson oplevede skyderier i Malmø. En ung mand skød efter muslimske personer, men ifølge produceren påvirkede hændelsen ikke produktionen. Han understreger, at han er ked af, hvis Kim har følt sig utryg.

Hverken Bo Erhardt selv eller seriens produktionsleder oplevede nogen former for antisemitisme eller andet usædvanligt under optagelserne i Malmø.

I stedet for Broen valgte Kim Bodnia at medvirke i en israelsk serie, der har den engelske titel "Hostages" (Gidsler), som også var baggrunden for tirsdagens interview med det israelske medie.

Jyllands-Posten har gennem Kim Bodnias management forsøgt at få en kommentar fra skuespilleren - foreløbigt uden held.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Er 1,2 millioner højtuddannede ikke lige i overkanten?

Palle Weis
Hvis vi også i fremtiden vil have et velfærdssamfund, var det måske en god idé at se i øjnene, at vi endnu er et landbrugs- og industrisamfund.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her