*

Film & tv

Antisemitisme afholdt Kim Bodnia fra at fortsætte med Broen

Den danske skuespiller har let ved at sige nej til at optage i Sverige grundet sin jødiske baggrund.

Den 50-årige danske skuespiller Kim Bodnia er efterhånden ved at være et velkendt navn også uden for landets grænser.

Bodnia har efterhånden medvirket i en hel del internationale produktioner, hvilket ikke mindst hans rolle som politibetjenten Martin Rohde i tv-serien Broen har banet vejen for.

Men på trods af tv-seriens store internationale succes, valgte Kim Bodnia at takke nej til at medvirke i seriens tredje sæson. Officielt, fordi at han ikke var enig i den kunstneriske retning, som serien var i gang med at tage, men tilsyneladende også fordi, at han med sin jødiske baggrund ikke følte sig sikker i Malmø, hvor dele af serien blev optaget.

»Det er et voksende problem. Særligt i Malmø, hvor vi optog Broen. Det er ikke specielt rart at være der som jøde. Derfor er det også meget let for mig at sige nej til at arbejde i Sverige, når jeg ikke føler mig særlig tryg der,« sagde Kim Bodnia i et interview med det israelske onlinemedie Walla tidligere tirsdag.

Ifølge Kim Bodnia ville skuespillernes indflydelse på manuskriptet til den dansk-svenske co-produktion også blive mindre i sæson tre i forhold til, hvad det havde været tidligere.

Det kom tilsyneladende til udtryk, da skuespilleren foreslog at gøre den stigende antisemitisme, som Kim Bodnia ser i både Danmark og Sverige, til en del af fortællingen.

For det hjælper nemlig ikke nødvendigvis at smide mennesker med antisemitiske holdninger i fængsel, fortalte Kim Bodnia.

»Situationen er den, at hvis man ryger i fængsel, så er der en risiko for, at det fører til, at hadet til jøder bare bliver større,« sagde han og fortsatte.

Ingen Bodnia i Broen III

»Jeg foreslog, at vi skulle gøre det til en del af det, når Martin skulle arbejde som undercover i et fængsel. Det er ligemeget, om han er jøde eller ej. Det danske politi burde tage sig af dette også,« sagde Kim Bodnia.

I stedet for Broen valgte Kim Bodnia at være med i en israelsk serie, der har den engelske titel Hostages, gidsler på dansk, som også var baggrunden for tirsdagens interview med det israelske medie.

Kim Bodnia er født i København, men familien har polsk og russisk baggrund.

Jyllands-Posten har gennem Kim Bodnias management forsøgt at få en kommentar fra skuespilleren - foreløbigt uden held.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Er 1,2 millioner højtuddannede ikke lige i overkanten?

Palle Weis
Hvis vi også i fremtiden vil have et velfærdssamfund, var det måske en god idé at se i øjnene, at vi endnu er et landbrugs- og industrisamfund.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her