*

 

Film & tv

Antisemitisme afholdt Kim Bodnia fra at fortsætte med Broen

Den danske skuespiller har let ved at sige nej til at optage i Sverige grundet sin jødiske baggrund.

DR

Den 50-årige danske skuespiller Kim Bodnia er efterhånden ved at være et velkendt navn også uden for landets grænser.

Bodnia har efterhånden medvirket i en hel del internationale produktioner, hvilket ikke mindst hans rolle som politibetjenten Martin Rohde i tv-serien Broen har banet vejen for.

Men på trods af tv-seriens store internationale succes, valgte Kim Bodnia at takke nej til at medvirke i seriens tredje sæson. Officielt, fordi at han ikke var enig i den kunstneriske retning, som serien var i gang med at tage, men tilsyneladende også fordi, at han med sin jødiske baggrund ikke følte sig sikker i Malmø, hvor dele af serien blev optaget.

»Det er et voksende problem. Særligt i Malmø, hvor vi optog Broen. Det er ikke specielt rart at være der som jøde. Derfor er det også meget let for mig at sige nej til at arbejde i Sverige, når jeg ikke føler mig særlig tryg der,« sagde Kim Bodnia i et interview med det israelske onlinemedie Walla tidligere tirsdag.

Ifølge Kim Bodnia ville skuespillernes indflydelse på manuskriptet til den dansk-svenske co-produktion også blive mindre i sæson tre i forhold til, hvad det havde været tidligere.

Det kom tilsyneladende til udtryk, da skuespilleren foreslog at gøre den stigende antisemitisme, som Kim Bodnia ser i både Danmark og Sverige, til en del af fortællingen.

For det hjælper nemlig ikke nødvendigvis at smide mennesker med antisemitiske holdninger i fængsel, fortalte Kim Bodnia.

»Situationen er den, at hvis man ryger i fængsel, så er der en risiko for, at det fører til, at hadet til jøder bare bliver større,« sagde han og fortsatte.

»Jeg foreslog, at vi skulle gøre det til en del af det, når Martin skulle arbejde som undercover i et fængsel. Det er ligemeget, om han er jøde eller ej. Det danske politi burde tage sig af dette også,« sagde Kim Bodnia.

I stedet for Broen valgte Kim Bodnia at være med i en israelsk serie, der har den engelske titel Hostages, gidsler på dansk, som også var baggrunden for tirsdagens interview med det israelske medie.

Kim Bodnia er født i København, men familien har polsk og russisk baggrund.

Jyllands-Posten har gennem Kim Bodnias management forsøgt at få en kommentar fra skuespilleren - foreløbigt uden held.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Debat: ”Gøgeungen” DR
Bo Torp Pedersen, mag.art., Bremensgade 19, 1. th., København S
Der er masser af muligheder for at slanke DR, og en slankekur vil samtidig være en glimrende mulighed for at tydeliggøre DR’s public service-profil. Nedlæggelse af to-tre popmusikkanaler vil kunne samle radioudbuddet om det, der ikke kan leveres af kommercielle virksomheder.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Film & TV

Dory går i fisk

Kirurgfisken Dory, der lider af korttidshukommelsestab, har fået sin egen film, efter at den optrådte for 13 år siden i ”Find Nemo”. Hun er bedårende, men filmen mangler originalitet.

Sange fra 2. livsfase

Islandske Rúnar Rúnarsson er modig nok til at fortælle sin coming of age-historie med smertefuld stilfærdighed.

Årets værste

Billederne i filmen ”The Lobster” er triste og tømt for mening, skuespillerne bevæger sig som søvngængere, der er faret vild.
Annonce
På den anden side

Kommentar: En ny pligtfølelse virker ikke lige rundt om hjørnet

PALLE WEIS
Psykologen Svend Brinkmann skal have point for at appellere til pligtfølelsen, men det kræver nok lidt mere end at opfordre til godhed.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her