*

 

Film & tv

Kærlighedssoldater overraskede ved Dansk Melodi Grand Prix

Gruppen Lighthouse X skal repræsentere Danmark, når Eurovision finder sted i Stockholm.

Gruppen Lighthouse X vandt Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Soldiers of Love" Foto: Mogens Flindt/Polfoto

Lighthouse X kan kalde sig vinder af Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Soldiers of Love" og skal således repræsentere Danmark ved Eurovision i Stockholm.

Gruppen, der består af Johannes Nymark, Martin Skriver og Søren Bregendal slår dermed storfavoritten Simone Egeriis, som bookmakerne ellers havde spået sejren.

- Vi er så lykkelige og meget rørte, og vi er taknemmelige for, at Danmark har valgt en popsang med et vigtigt budskab om fællesskab og sammenhold, lyder det fra gruppen efter sejren.

Lighthouse X vinder grandprix: Intet balskørt i Sverige

I første omgang stemte seerne og juryen om, hvilke tre af de 10 finalister der skulle gå videre til en endelig finale.

Her gik Lighthouse X videre sammen med Simone Egeriis og nummeret "Heart Shaped Hole" og danskaustralieren Anja Nissen, der stillede op med nummeret "Never Alone".

Juryen bestod i år af sangerinden Christina Chanée, radioværten Dennis Johannesson, koreografen Vicky Leander, sangskriveren John Gordon og Mette Thorning Svendsen, der er melodigrandprixfan.

Dernæst stemte seerne på de tre sange, og her var det altså Lighthouse X, der var folkets favorit. Sidste år afgjorde juryens stemmer, at en anden sang end den, der vandt flest seerstemmer, blev samlet vinder.

Showet, der havde Jacob Riising samt Annette og Hilda Heick som værter, blev afholdt i Forum Horsens foran omkring 3000 publikummer. Ved showet optrådte den tidligere Eurovision-vinder Loreen også med sit hit "Euphoria", som hun vandt med tilbage i 2012.

Trofæet blev overrakt af to af medlemmerne fra sidste års vinderband, Anti Social Media, der repræsenterede Danmark ved sidste års Eurovision i Wien i Østrig med nummeret "The Way You Are".

Grandprixvært DR er stolt af vindersang med et budskab

Hele 982 bud har der i år været på en dansk grandprixsang, og udvælgelsen af de 10 finalister har produceren Mick "Cutfather" Hedin stået bag.

Eurovision Song Contest afholdes i år i Stockholm i Sverige. Landet sikrede sig sidste år sejren, da sangeren Måns Zelmerlöv vandt med nummeret "Heroes".

Finalen i Det Europæiske Melodi Grand Prix finder sted lørdag den 14. maj. I ugen op til afholdes traditionen tro to semifinaler, og her skal Danmark blandt andet dyste mod Norge, Irland og Ukraine om de eftertragtede finalepladser.

BLÅ BOG: Lighthouse X:

* Trioen Lighthouse X består af Johannes Nymark på 30 år, 29-årige Martin Skriver og 32-årige Søren Bregendal.

* Gruppen er vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2016 med sangen "Soldiers of Love", som er skrevet og komponeret i samarbejde med Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen og Katrine Klith Andersen.

* Johannes Nymark er sanger og skuespiller. Han har blandt andet medvirket i filmen "Steppeulven".

* Martin Skriver er musicalskuespiller og har tidligere været med i Fredericia Teaters opsætning af "Den lille havfrue".

* Søren Bregendal er sanger og skuespiller. Han brød igennem med trioen C21 med sangen "Stuck in my heart" i 2003. Som skuespiller har han blandt andet medvirket i filmen "Rich Kids".

* Lighthouse X blev dannet i 2012 - ifølge de tre sangere, fordi de gerne ville gøre en forskel. "Soldiers of Love" handler om at sprede kærlighed til sine medmennesker.

* Lighthouse X skal repræsentere Danmark ved Eurovision 2016 i Stockholm i Sverige. Det finder sted fra den 10. til 14. maj.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: I en ny virkelighed

Palle Weis, kulturredaktør.
Når byen en solskinssøndag bliver besat af horder af moderne flagellanter, der har besluttet sig for at henlægge deres halve maraton til det meste af byen, så det tager længere tid at køre i bil de tre km fra Nørrebro til Østerbro, end de hurtigste er om at tilbagelægge de 21 km til fods, kan man godt få den tanke, at vores civilisation synger på sidste vers.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere
Viden
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her