*

Kultur

Eckersberg-maleri kommer på auktion efter 19 år i bankboks

Maleriet, der anses som umistelig dansk kulturarv, er vurderet til op mod 2,5 mio. kr.

Christoffer Wilhelm Eckersberg, der levede i årene 1783-1853, malede maleriet i 1845. Det måler 31x27 cm. Foto: Wikimedia Commons

Et maleri af C. W. Eckersberg, som de seneste 19 år har befundet sig i en københavnsk bankboks, bliver nu sat til salg af den schweiziske ejer, skriver Politiken tirsdag.

Maleriet "Udsigt gennem en dør til løbende figurer" fra 1845 betegnes som umistelig dansk kulturarv. I 1998 nedlagde Kulturværdiudvalget forbud mod at eksportere maleriet ud af landet.

Det er auktionshuset Bruun Rasmussen, der står for salget af maleriet, der er blevet vurderet til mellem 2 og 2,5 mio. kr.

Om en eventuel ny ejer efter køb af maleriet kan tage det med ud af landet er ifølge Svend Larsen, formand for Kulturværdiudvalget, endnu uvist.

»Vi vil tage stilling, når auktionen er gennemført, og der i givet fald ligger en ansøgning om at udføre maleriet. Det gamle forbud gælder stadig, men vi er nødt til at vurdere sagen igen, hvis vi får en ny ansøgning,« siger han til Politiken.

Sjælden billedbog af H.C. Andersen bliver i Danmark

Hvis Kulturværdiudvalget vælger at nedlægge endnu et eksportforbud mod maleriet, vil udvalget være forpligtet til at skulle købe maleriet til markedsprisen.

Men da den daværende borgerlige regering tilbage i 2002 fratog udvalget sine midler, ville pengene til et sådan køb skulle komme fra fonde og lignende ifølge Politiken.

Auktionen over C. W. Eckersbergs "Udsigt gennem en dør til løbende figurer" finder sted den 28. november.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Kultur
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her