*

Kultur

Fakta: Niqab, burka, hijab: Hvad er forskellen?

Nogle lande har allerede forbudt de klædedragter, der dækker ansigtet. Flere danske politikere ønsker forbud.

I sommer afgjorde Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, at Belgien må fortsætte sit forbud mod offentligt at bære den muslimske hovedbeklædning niqab.

I Frankrig er der et lignende forbud, som også dækker burkaer.

Og Danmark burde følge de to landes eksempler, mener både Dansk Folkeparti, De Konservative og dele af Venstre.

Men hvad er egentlig forskellen mellem niqab, burka og den mere almindelige hijab, som ofte ses i gadebilledet i Danmark?

Her er et overblik:

Hijab: Tørklæde, der dækker håret, men lader ansigtet være frit. Dette er den mest udbredte hovedbeklædning og kan bindes på mange måder.

Niqab: Tørklæde der kun viser øjnene. Der er to typer niqab.

Den første er en halv niqab, som ud over øjnene lader et stykke af panden være udækket.

Den anden er fuld niqab, som dækker hele ansigtet med undtagelse af øjnene. Den består typisk af et bånd, der bindes rundt om panden, samt et længere stykke stof, der dækker ansigt og hår, så kun en sprække til øjnene er fri.

Burka: En ikke-gennemsigtig altdækkende beklædningsgenstand båret af mange muslimske kvinder, hovedsageligt i Afghanistan. Den er en slags udvidet niqab, der ligeledes dækker øjnene, typisk med et lille netgardin.

Kilde: Religion.dk

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her