*

Kultur

Ex-præsident maler til fordel for dem, han sendte i krig

George W. Bush har udstillet sine malerier adskillige gange - nu får han fornemme anmeldelser for ny bog med soldaterportrætter.

Krigsveteranen Robert Ferrara foran et stort vægmaleri af krigsveteraner lavet af George W. Bush. Billedet indgår i øjeblikket i en udstilling i Dallas. Foto: LM Otero/AP

»Folk er overraskede. Men på den anden side, der er også nogle, der er overraskede over, at jeg faktisk kan læse.«

Således udtalte tidligere præsident George W. Bush i 2012 til avisen Dallas Morning News, da det kom til offentlighedens kendskab, at han er en ivrig maler.

At det blev offentlig kendt, skyldtes, at hans private mailkonto blev hacket. Via denne havde han sendt nogle af sine malerier til venner og bekendte. Blandt andet malerier af sin hund.

En ex-præsident og hans "hemmelige" last

Siden har nu 70-årige George W. Bush, der forlod Det Hvide Hus i 2009, udstillet afskillige gange, og lige nu er han aktuel med bogen "Portraits of Courage: A Commander in Chief's Tribute to America's Warriors", der topper bestsellerlisten i USA.

I bogen vises en lang række portrætter af soldater, der for USA har været udsendt i forskellige krigszoner - blandt andet beordret udsendt af George W. Bush selv. Mange kæmper mod posttraumatisk stress og fysiske skader.

I sin bog viser George W. Bush en lang række soldaterportrætter, og han fortæller deres historie. Foto: AP

Ud over at portrættere soldaterne fortæller Bush også deres historier, og bogen har generelt fået glimrende anmeldelser.

I bogens forord fortæller Bush også lidt om sin passion for at male.

Sådan ser Bush på Putin og Blair

Om sin spæde begyndelse med pensel og lærred afslører han, at de første tuber maling, han købte, var en hvid og en tube brændt umbra. Om sidstnævnte tube skriver han bl.a. i forordet:

»På daværende tidspunkt var jeg ikke klar over, at det var en farve, men jeg kunne lide navnet, som mindede mig om mors mad.«

Al overskud fra salget af "Portraits af Courage" går til amerikanske krigsveteraner.

Eks-præsident maler sine eks-kolleger

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her