*

Kultur

Kinesisk kunstner hentede hvidt flygel til flygtningelejr

Kunstneren måtte holde en gennemsigtig presenning over pianisten, en ung syrisk kvinde, som gav en koncert.

Nour Alkhzam spillede under en presenning i silende regn. Vadim Ghirda

Den kinesiske kunstner og systemkritiker Ai Weiwei fortsætter sine projekter i en græsk flygtningelejr, hvor han lørdag hentede et hvidt flygel ud i mudderet.

Kineseren har den seneste tid forsøgt at sætte fokus på de svære forhold, som flygtninge og migranter er havnet i, efter at Europa har lukket den såkaldte balkanrute.

Lørdag hentede den kinesiske kunstner et flygel, så den 24-årige syrer Nour Alkhzam kunne spille i lejren, hvor flere end 10.000 migranter og flygtninge er strandet i noget, der ligner en mudderpøl.

Ekspert: Aktion giver gæster

- Det er vores forsøg på at tilbyde denne kvinde en mulighed. Hun er offer for denne krig. Hun har ikke haft chancen for at røre et klaver i tre år. Hun har været adskilt fra sin mand i halvandet år, siger Ai Weiwei efter koncerten ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den unge kvinde spillede 20 minutter i den silende regn, mens blandt andre Ai holdt en presenning over pianisten og flyglet.

Ai Weiwei arbejder i øjeblikket på at sætte fokus på situationen for de mange mennesker på flugt mod Europa.

Makedonien har lukket grænsen. Det samme har de øvrige lande på balkanruten mod EU.

Onsdag besøgte Ai Weiwei den samme interimistiske lejr nær grænsen til Makedonien. Ved den lejlighed sagde han blandt andet, at det "viser, hvordan Europa fungerer, hvordan menneskeheden er. Det viser verdens aktuelle tilstand".

Kinakunstner Ai Weiwei besøger flygtninge i græsk mudder

Kineseren har de seneste måneder opholdt sig meget på den græske ø Lesbos, hvortil tusinder og atter tusinder af flygtninge og migranter er ankommet det seneste år.

Ai Weiwei har også med kunstprojekter i blandt andet Tyskland sat fokus på flygtningekrisen.

Grækenlands indenrigsminister sagde tidligere på ugen, at migranterne må indse, at grænsen er lukket, og at de ikke får mulighed for at rejse videre mod andre EU-lande.

Regeringen i landet opfordrer de mange mennesker til at flytte til en bedre udstyret lejr omkring 15 kilometer fra det sted, hvor de befinder sig nu.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Elev i 9. klasse: Skal vi ikke holde vores karakterer for os selv?

Olga Pontoppidan, elev i 9. klasse København K
I skolen er det blevet et stort problem, at vi sammenligner vores karakterer med andres. Det medfører stor opdeling i klassen, og det har ingen positiv effekt på hverken de stærke eller svage elever.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Kultur
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her