*

Kultur

Puk Damsgård vandt Cavlingprisen

Modtageren af Cavlingprisen er Puk Damsgård fra DR, der blandt andet vinder prisen for sine reportager fra Mellemøsten.

Puk Damsgård vandt prisen for sine reportager fra Mellemøsten. Foto: Mik Eskestad

Det blev udenrigsjournalistikken og reportagen, der hædredes fredag ved uddelingen af Cavlingprisen på Nationalmuseet i København.

Modtageren er i år Puk Damsgård, forfatter og DR's korrespondent i Mellemøsten, der får prisen for sine reportager fra Mellemøsten og sin nyeste bog, "Ser du månen, Daniel".

- Jeg er stolt over og glad for, at det også er udenrigsjournalistikken, der hyldes i dag. Det er tiltrængt, lød det fra Puk Damsgård, da hun modtog prisen på scenen.

Prisen er på 25.000 kroner og Jørgen Rodes statuette af Henrik Cavling, som er den afdøde journalist og redaktør, prisen er opkaldt efter.

Puk Damsgård er 37 år og har siden sommeren 2011 været DR's korrespondent i Mellemøsten med base i Beirut og nu Kairo.

Puk Damsgård, der er uddannet fra Syddansk Universitet, har tidligere være korrespondent for Jyllands-Posten og modtog Jyllands-Postens ytringsfrihedspris i 2011 for sit arbejde i Pakistan. Hun har bl.a. udgivet bogen Ulvehjerter, som portrætterer en pashtunsk familie fra de pakistanske stammeområder.

 

FAKTA: 10 års modtagere af Cavlingprisen

Hun er blandt andet kendt for sine indlevende krigsreportager fra borgerkrigen i Syrien, som hun også skriver om i sin bog "Hvor solen græder", der har toppet flere bestsellerlister.

Cavlingprisen vinder hun for sine - med Cavling-komitéens ord - indsigtsfulde, modige og menneskelige reportager fra konfliktområder i Mellemøsten samt for sin seneste bog, "Ser du månen, Daniel", om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos Islamisk Stat i Syrien.

FAKTA: Om Cavlingprisen

Puk Damsgård var også nomineret til Cavlingprisen i 2012 for sit arbejde i Syrien.

Prisen er den mest prestigefyldte danske journalistpris og uddeles til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det foregående år.

I komitéen, der uddeler prisen, sidder Kirsten Pilgaard, (formand) fra Nordjyske Medier, Kaare Sørensen fra TV2, Ida Ebbensgaard fra DR, Lars Rugaard fra Rugaard og Hvidtfeldt samt Torben Møller fra DR.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Kultur

Hænder hakkes til fars i politisk ukorrekt børnebog

Døden spiller en rolle i både Mads Geertsens ”Onkel Rejes (sø)røverhistorier” og John Kenn Mortensens ”Mareridtsfabrikken og andre rædsler”. Børn rustes for dårligt til livet, hvis børnebøgerne bliver for »pattede«, lyder det.
Annonce
Annonce
Biler
Guide til de hemmelige bilnyheder
Der er meget hemmelighedskræmmeri omkring kommende modeller. Vi har jagtet en af de mest hemmelige – og fundet den. 
Se flere
Bolig
Sådan skabte familien Lykke en strandvejsvilla, der forandrede familiens liv
Familien Lykke boede i otte år i deres hus ved Strandvejen i Køge, før de opførte den tilbygning, som forvandlede et småt og ordinært hus til et rummeligt og moderne hjem. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her