*

 

Kultur

USA tør ikke udgive bog om muhammedkrisen

Amerikanske forlags frygt for militante reaktioner har ikke alene ramt udgivelsen af en roman om profeten Muhammeds barnebrud, A'isha. Også Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, er oppe imod de amerikanske forlags frygt for voldelige aktioner.

Flemming Rose er i gang med at skrive en bog om muhammedkrisen i Danmark, og han har derfor haft kontakt til flere store forlag i USA, men de har alle takket nej til at udgive bogen.

"De er begejstret for projektet, men bekymret for de konsekvenser det vil få, hvis de udgiver bogen", siger Flemming Rose til Ritzau.

Aktuelt har det store amerikanske forlag Random House, stoppet udgivelsen af "Juvelen i Medina", der er en roman af journalisten Sherry Jones om Muhammeds barnebrud, A'isha. Bogen skulle have været udgivet i USA i sidste uge. Men Random House gjorde forfatteren fri af kontrakten i forbindelse med diskussioner om bogen.

Flemming Rose kalder forlagets tilbagetrækning af bogen for et udtryk for selvcensur, da forlaget i princippet er tilfreds med romanen, men er bange for voldelige reaktioner.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Kultur

Den Kolde Krig på campingpladsen

Dele af Leif Davidsens aktuelle roman ”Djævelen i hullet” udspiller sig på en campingplads i Bogense, hvor forfatteren tilbragte sin barndom. Men den tidligere korrespondent tager også sine læsere med tilbage til Rusland.
Annonce
Annonce
Bolig
Ny trend: Mormorsyssel på vej tilbage i moderne og humoristisk udgave
De traditionelle blomstermønstre er passé og erstattes af moderne design med et tvist af humor. Og færdige broderikit og kurser i korssting går som varmt brød, viser tendensen. 
Se flere
Et 13 etagers højhus på godsbanearealet i Aarhus
I dag fremstår godsbanearealet som et stort åbent område med et underlag af revnet beton, uplejet græs og grus. Her har genbrugsstationen Reuse og Institut for X’s containerlandsby fundet plads sammen med kulturbygningen Godsbanen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her