*

Kultur

USA tør ikke udgive bog om muhammedkrisen

Amerikanske forlags frygt for militante reaktioner har ikke alene ramt udgivelsen af en roman om profeten Muhammeds barnebrud, A'isha. Også Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, er oppe imod de amerikanske forlags frygt for voldelige aktioner.

Flemming Rose er i gang med at skrive en bog om muhammedkrisen i Danmark, og han har derfor haft kontakt til flere store forlag i USA, men de har alle takket nej til at udgive bogen.

"De er begejstret for projektet, men bekymret for de konsekvenser det vil få, hvis de udgiver bogen", siger Flemming Rose til Ritzau.

Aktuelt har det store amerikanske forlag Random House, stoppet udgivelsen af "Juvelen i Medina", der er en roman af journalisten Sherry Jones om Muhammeds barnebrud, A'isha. Bogen skulle have været udgivet i USA i sidste uge. Men Random House gjorde forfatteren fri af kontrakten i forbindelse med diskussioner om bogen.

Flemming Rose kalder forlagets tilbagetrækning af bogen for et udtryk for selvcensur, da forlaget i princippet er tilfreds med romanen, men er bange for voldelige reaktioner.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Kultur

Arvingerne: Blikket vendes indad

Har ”Arvingerne” ikke tænkt sig at komme tilbage til Grønland og fortsætte på sporet om, at karaktererne også har en nationalhistorisk arv at forholde sig til?
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her