*

USA

Camilla Broe-sag bliver anket

Sagen mod Camilla Broe er ikke slut. Anklageren vil have en ny dommer til at se på sagen.

Foto: Lars Krabbe

Én dommer har allerede dømt, at sagen mod Camilla Broe er forældet.

Og dermed troede den danske statsborger, at hun var på vej til genvinde friheden indenfor få dage.

Men nu vil anklageren have sagen afprøvet ved en højere retsinstans i USA, bekræfter justitsminister Brian Mikkelsen (K) under et samråd i København tirsdag eftermiddag.

Retssag den 1. marts

Blot få minutter inden samrådet begyndte, udsendte den amerikanske anklagemyndighed en kortfattet meddelelse til pressen med emnet »Opdatering om Camilla Broe«.

»Vær opmærksom på, at retsdatoen i den ovenstående sag er blevet flyttet til 1. marts 2010,« står der.

Camilla Broes danske forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, siger til JP.dk, at man nu vil forsøge at få Camilla Broe ud mod kaution inden der træffes en afgørelse på appelsagen.

Vil besøge datter

»Det er ikke spor overraskende, at amerikanske er utilfredse med afgørelsen om, at Camillas sag er forældet – det er et kæmpe prestigetab for dem. De har gjort denne sag til en principsag, og derfor er dommen et problem for dem,« siger Michael Juul Eriksen til jp.dk.

Kautionssagen bliver formentlig afgjort om én til to uger, vurderer Eriksen.

»Vi håber på, at hun så kan få lov til at rejse til Danmark, så hun kan besøge sin datter, mens sagen kører. Der er ingen flugtrisiko. Camilla har altid mødt til de møder, hun er blevet bedt om – og det er utænkeligt, at hun vil flygte fra det land, hvor hun er statsborger, og hvor hun har sin familie,« siger Michael Juul Eriksen til jp.dk.

Camilla Broe er mistænkt for deltagelse i smugling af narko til USA. Hun er den første dansker, der er udleveret til retsforfølgelse i USA.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Trump klar til Hillary Clinton i november

Forretningsmanden Donald Trump fuldendte tirsdag i Indiana sin fjendtlige magtovertagelse af det republikanske parti. Nu skal han klinke skårene og gøre fjender til venner for at vinde det afgørende slag i november, formentlig mod Hillary Clinton.

Eksperiment: Billige boliger til gengæld for babyer af høj kvalitet

En ny bog fortæller, hvordan et racehygiejnisk projekt i den franske by Strasbourg fik lov at løbe indtil 1980’erne. Her kunne unge og sunde par leje et stort hus billigt, hvis de lovede at få mange børn. I dag styrer kommunen bydelen. Men det var bedre før, mener indbyggerne.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her