*

USA

Las Vegas-attentatmand opbyggede våbenlager gennem årtier

Attentatmand Stephen Paddock levede et dobbeltliv, siger sherif Joseph Lombardo på et pressemøde.

Paddock, der boede i dette hus i Nevada, havde i årtier samlet våben, mens han levede et dobbeltliv.Foto: Jonathan Cooper/AP

Den formodede attentatmand fra massakren i Las Vegas, Stephen Paddock, havde angiveligt omhyggeligt planlagt skyderiet søndag, der endte som det blodigste i USA's historie.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Paddock havde i årtier samlet våben, mens han levede et dobbeltliv, siger sheriffen i Clark County onsdag på et pressemøde.

Sherif Joseph Lombardo siger desuden, at 317 af 489 mennesker, der kom til skade i skyderiet, er blevet udskrevet fra hospitalet. Indtil videre er mindst 58 mennesker døde.

Nyhedsbureauet AP skriver, at Stephen Paddock ifølge politiet affyrede flere end 200 skud ud i gangen på hotellet, da en sikkerhedsvagt nærmede sig hans værelse. Vagten blev kun ramt i benet.

Efterfølgende hjalp den sårede vagt en række politibetjente med at rydde værelserne på 32. etage på hotellet, Mandalay Bay.

Den 64-årige pensionist havde specifikt bedt om et værelse på Mandalay Bay, der havde udsigt til den musikfestival, som han endte med at beskyde.

Ifølge Joseph Lombardo havde Stephen Paddock planlagt, at han skulle undslippe efter massakren.

Lombardo siger dog ifølge AP ikke noget om, hvordan Paddock havde tænkt sig at slippe væk fra hotellet.

Men attentatmanden havde gemt omkring 23 kilo eksplosivt materiale i sin bil. Det står for nuværende ikke klart, hvad Paddock havde tænkt sig at bruge materialet til.

Paddock åbnede for første gang ild mod en mængde mennesker klokken 22.05 søndag. Skyderiet fortsatte omkring ti minutter.

Det er endnu uvist, hvad der fik den 64-årige pensionist til at skyde mod menneskemængden.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her