*

USA

Far til seks, der mistede sin kone for tre år siden, er blandt ofrene for Las Vegas-skyderi

John Phippen forsøgte at redde sin søn og blev selv dræbt.

For tre år siden mistede 56-årige John Phippen sin hustru.

Dermed var han uden sin bedre halvdel, og parrets seks børn havde ikke længere en mor.

Nu er de forældreløse.

John Phippen var blandt de 58 personer, som blev dræbt, da Stephen Paddock stak sit skydevåben ud af vinduet på sit hotelværelse på 32. etage og affyrede det igen. Og igen. Og igen.

Kæreste til formodet Las Vegas-drabsmand er ankommet til USA

Ind i en menneskemængde på ca. 22.000, som befandt sig uden for hotellet Mandalay Bay i Las Vegas, for at se countrysangeren Jason Aldean optræde.

John Phippen var sammen med sin voksne søn, da de første skud lød, og en ven af familien fortæller til Washington Post, at han blev dræbt, da han kastede sig oven sønnen for at beskytte ham. Sønnen slap med et skud i armen.

John Phippens nabo, Leah Nagyivanyi, har igangsat en indsamling til fordel for mandens efterladte børn, hvoraf den yngste er 14 år.

Las Vegas-massakren: Paddock satte kameraer op, så han kunne se, hvis politiet kom

»De har brug for vores hjælp med nogle af udgifterne til at stede ham til hvile og til at samle resterne af de liv op, som er blevet smadret af denne tragedie,« skriver Nagyivanyi på indsamlingssiden og beskriver Phippen som »en simpel mand, som nød de simple ting i livet og havde det sjovt imens.«

Den 23-årige Jordan McIldoon fra Canada endte ligeledes sine dage til koncerten. Hans forældre har fortalt til CBC News, at deres eneste barn var i Las Vegas med sin kæreste, men noget tyder på, at parret kom fra hinanden i det kaos, som fulgte skyderiet. I hvert fald fortæller Heather Gooze til CNN, at hun holdt ham i hånden, mens han døde. Selv om de to ikke kendte hinanden.

Gooze blev hos ham i timevis og tog hans telefon, da den ringede, hvorfor hun blev den, som overbragte nyheden til Jordan McIldoons forældre og kæreste.

»Jeg ville ikke have, at Jordan ikke skulle have nogen hos sig. Jeg ville ikke have, at han skulle være et lig uden navn. Jeg vidste, hvem han var, og nu var jeg forpligtet til at sikre, at alle vidste, hvem han var,« siger hun til CNN.

Jessica Klymchuk var en enlig mor til fire, som var i Las Vegas med sin forlovede, da hun blev dræbt af Stepehn Paddocks skud. Klymchuk kom fra en lille by i Canada.

Jenny Parks var til koncerten med sin mand Bobby med hvem hun havde to børn, da skyderiet begyndte. Mandens onkel, Steven McCarthy fortæller til Washington Post, at da hun blev ramt i hovedet og faldt sammen, troede Bobby, at hun var besvimet.

Lækket papir fra Det Hvide Hus: Strammere våbenlov vil ikke forhindre angreb

»Han dækkede hende med sin krop for at beskytte hende. Han mærkede bagsiden af hendes hoved og kunne mærke blodet. Så blev hun skudt for anden gang i hovedet. Kuglen gik igennem hende og ramte ham i armen og i fingeren.«

Der er endnu ikke sat navne på alle dem, som blev dræbt søndag aften lokal tid, i hvad der er det blodigste skyderi i nyere amerikansk historie. 

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her