*

USA

Mindst 12 mennesker er bekræftet døde i Florida efter Irma

I alt har Irma dræbt 60 mennesker, heraf 17 i USA. Orkanen har ødelagt en fjerdedel af husene i Florida Keys.

De første vurderinger er ifølge USA's nationale katastrofeberedskab (Fema), at Irma har ødelagt en fjerdedel af husene i Florida Keys. 65 procent af husene i området har desuden lidt store skader. Foto: Brad McClenny/AP

Dødstallet i den amerikanske delstat Florida efter orkanen Irmas hærgen er nu oppe på mindst 12.

Det oplyser talsmand for beredskabsmyndighederne i Florida Alberto Moscoso tirsdag lokal tid ifølge nyhedsbureauet AFP.

- I øjeblikket er antallet af bekræftede dødsfald, der kan relateres til orkanen Irma, 12, siger han.

Danske kvinder i Florida: »Vi ventede bare på, at det store mareridt skulle komme«

Dermed har Irma dræbt i alt 17 mennesker i USA.

Strømafbrydelser i Florida, der også er kendt som solskinsstaten, har ramt næsten fem millioner hjem, organisationer og virksomheder - blandt dem benzinstationer, som har brug for elektricitet for at holde pumperne i gang.

To dage efter at Irma gik i land i det sydlige Florida, var evakuerede beboere i stand til at vende tilbage til øgruppen Florida Keys tirsdag.

Synet, der mødte dem, var nedslående.

De første vurderinger er ifølge USA's nationale katastrofeberedskab (Fema), at Irma har ødelagt en fjerdedel af husene i Florida Keys. 65 procent af husene i området har desuden lidt store skader.

- Stort set hvert eneste hus i Keys er blevet berørt på en eller anden måde, siger chefen for Fema, Brock Long, på en pressekonference tirsdag.

Florida Keys var det første sted, Irma gik i land i USA som en kategori 4-orkan.

- Jeg har ikke længere noget hus, og jeg har intet arbejde. Jeg har ingenting, siger 50-årige Mercedes Lopez til nyhedsbureauet Reuters.

Han flygtede sammen med sin familie fra byen Marathon nord for Florida Keys i fredags og vendte tilbage tirsdag, blot for at finde ud af at både hans hjem og den benzintank, hvor han arbejdede, er jævnet med jorden.

- Vi har ingenting at vende hjem til, siger han.

Efter at orkanen havde ramt Florida Keys, bevægede den sig ud over vandet igen, hvorefter den jævnede store dele af øen Saint Martin med jorden.

Det voldsomme uvejr og de efterfølgende oversvømmelser har ifølge Reuters kostet mindst 60 mennesker livet, heraf 17 i de amerikanske stater Florida, Georgia og South Carolina og 43 i Caribien.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her