*

USA

USA's forsvarsminister: Det ville være »katastrofalt« at gå i krig mod Nordkorea

James Mattis har for første gang udtalt sig om den højspændte situation mellem USA og Nordkorea.

Torsdag aften udtalte USA's forsvarsminister James Mattis sig for første gang om den seneste optrapning mellem USA og Nordkorea, hvor krigsretorikken flyver gennem luften fra begge sider.

Udtalelserne faldt i forbindelse med et arrangement i Californien, hvor ministeren holdt pressemøde og i den forbindelse blev spurgt om de mulige menneskelige omkostninger, hvis USA og Nordkorea skulle indlede en atomkrig.

»De amerikanske forhandlinger er drevet af diplomati, og vi er ved at få diplomatiske resultater. Krigens tragedier er allerede velkendte. Jeg behøver ikke at sige mere, end at det ville være katastrofalt,« lød det ifølge flere nyhedsbureauer og medier fra Mattis.

Forsvarsministerens udtalelser om diplomati kommer i forlængelse af meget hård retorik fra både USA's præsident Donald Trump og det nordkoreanske regime.

Trump truede tidligere på ugen Nordkorea med »bål og brand« i et hidtil uset omfang og meldte ud, at Nordkorea havde grund til at være »meget nervøs«, hvis landet så meget som overvejer at angribe USA.

Nordkorea, på den anden side, advarede tirsdag om, at det forbereder et angreb på stillehavsøen Guam, som huser en amerikansk fly- og flådebase på øen.

Nordkorea svarer igen: »USA må betale for dets forbrydelser mod vores land og vores folk«

FN's generalsekretær, António Guterres, udtrykte onsdag bekymring over den optrappede ordkrig mellem de to lande.

»Generalsekretæren er ekstremt bekymret over den nuværende situation og foruroliget over stigningen i den konfronterende retorik,« sagde Guterres' talsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Nordkorea testede i juli to langtrækkende missiler, der potentielt vil kunne ramme det amerikanske fastland med atomsprænghoveder.

Siden har FN iværksat omfattende økonomiske sanktioner mod Nordkorea, der bl.a. kan ramme landet hårdt på dets eksport.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her