*

USA

Ted Cruz: Donald Trump kunne finde på at bombe Danmark med atomvåben

Donald Trumps modkandidat forsøgte onsdag at stemple Trump som en utilregnelig mand.

Retorikken mellem præsidentkandidaterne i USA er blevet stadigt mere skinger.

Onsdag sagde Ted Cruz, som i målingerne er Donald Trumps største rival i kampen om at blive republikanernes næste præsidentkandidat, at Donald Trump efterhånden opfører sig »mere umodent end et folkeskolebarn«.

»Donalds fornærmelser bliver mere og mere hysteriske, jo mere sur han bliver,« lød det fra Ted Cruz ifølge CNN.

Rick Santorum trækker sig fra præsidentræset i USA

Bemærkningen faldt under et møde i New Hampshire og var blot del af en flere minutter lang tale fra Ted Cruz om Donald Trumps måde at bedrive politik på.

Ted Cruz forsøgte desuden at få Donald Trump til at fremstå uovervejet og utilregnelig - hvilket han gjorde ved at trække Danmark ind i diskussionen.

»Vi ville kunne vågne op en morgen og opdage, at Donald - hvis han var præsident - havde angrebet Danmark med atomvåben,« sagde Ted Cruz.

Danmark er atter et emne i præsidentvalgkamp i USA

Donald Trump tabte tidligere på ugen det første slag i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat, da han blev slået af netop Ted Cruz ved primærvalget i Iowa. Efter valget har både Rick Santorum og Rand Paul meddelt, at de trækker sig fra kapløbet, hvilket efterlader ni mulige kandidater.

Den 9. februar skal det næste primærvalg afholdes i staten New Hampshire. Hvem der bliver republikanernes endelige kandidat bliver først offentliggjort ved en partikongres til sommer.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»... og her er vejrudsigten sendt direkte fra Dokk1«
DR Sporten og DR Vejret begynder indflytning i Dokk1 til juni og sender første gang i februar 2018. Det bliver en gevinst for hele byen, når Aarhus bliver baggrundstæppe for DR-programmerne, mener borgmesteren. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her