*

USA

Spektakulær landing endte galt for Elon Musks "genbrugsraket"

Det var så tæt på at lykkes SpaceX at lande en rumraket til søs.

De jublede i superiværksætteren Elon Musks rumfirma SpaceX, da det i december lykkedes at få en løfteraket til at lande uskadt på Jorden.

Jublen udeblev til gengæld søndag, da en tilsvarende Falcon 9-raket skulle gentage succesen på en fjernstyret pram i Stillehavet.

SpaceX vil udvikle en rumraket, der kan genbruges. Planen er, at den primære løfteraket kan vende tilbage til Jorden og stille sig lodret på en platform.

Søndag opsendte SpaceX en satellit for Nasa fra en base i Californien. Satellitten kom i kredsløb uden problemer. Raketten fandt også frem til prammen i Stillehavet og landede inden for 1,3 meter fra "skiven". Men en fejl i landingsstellet fik raketten til at vælte.

Se optagelsen fra den ubemandede pram i videoen herover.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her