*

 

USA

Spektakulær landing endte galt for Elon Musks "genbrugsraket"

Det var så tæt på at lykkes SpaceX at lande en rumraket til søs.

De jublede i superiværksætteren Elon Musks rumfirma SpaceX, da det i december lykkedes at få en løfteraket til at lande uskadt på Jorden.

Jublen udeblev til gengæld søndag, da en tilsvarende Falcon 9-raket skulle gentage succesen på en fjernstyret pram i Stillehavet.

SpaceX vil udvikle en rumraket, der kan genbruges. Planen er, at den primære løfteraket kan vende tilbage til Jorden og stille sig lodret på en platform.

Søndag opsendte SpaceX en satellit for Nasa fra en base i Californien. Satellitten kom i kredsløb uden problemer. Raketten fandt også frem til prammen i Stillehavet og landede inden for 1,3 meter fra "skiven". Men en fejl i landingsstellet fik raketten til at vælte.

Se optagelsen fra den ubemandede pram i videoen herover.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Hvem siger, at en familiebus skal være småtrist i designet?
Renault Scenic var en revolution for 20 år siden. I fjerde generation handler det mest om forførende former og rolig videreudvikling af MPV’en som biltype. 
Se flere
Bolig
Ny trend: Mormorsyssel på vej tilbage i moderne og humoristisk udgave
De traditionelle blomstermønstre er passé og erstattes af moderne design med et tvist af humor. Og færdige broderikit og kurser i korssting går som varmt brød, viser tendensen. 
Se flere
Jyllands-Posten vil bygge nyt hovedsæde ved Filmbyen i Aarhus
Et nyt trapezformet mediehus på 8.500 kvm på Aarhus havn skal efter planen være nyt hovedsæde for Jyllands-Posten fra 2019. Henning Larsen Architects har tegnet det nye mediehus til ca. 200 mio. kr. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her