*

USA

Danmarks smykkelov på forsiden af The New York Times

Forslaget om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande fylder på forsiden af den internationale avis torsdag

- Danmark, som en gang brystede sig af sin åbenhed over for udlændinge, har sendt et noget andet budskab til flygtninge og migranter i løbet af de seneste måneder: Tænk jer om en ekstra gang, før I kommer hertil.

Sådan lyder indledningen på en artikel om regeringens forslag om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande, som International New York Times bringer på forsiden torsdag.

Støjbergs flertal på plads: S og K støtter smykkeforslag

Også regeringens omdiskuterede flygtningeannoncer, der blev bragt i fire libanesiske aviser i september, og den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland er beskrevet.

Sådan ser et udsnit af torsdagens forside på International New York Times ud. Et citat fra artiklen lyder: »Kritikere siger, at tiltagene fremkalder Europas mørkeste stunder, da nazisterne beslaglage værdigenstande fra jøder under Holocaust.« Foto: Nytimes
- Danmark er nu klar til at vedtage en lov, som kræver, at flygtninge udleverer værdigenstande, herunder guld eller smykker, som skal hjælpe med at betale for deres ophold, skriver journalisten Dan Bilefsky.

Regeringen lægger i sit lovforslag, der blev førstebehandlet onsdag, op til, at myndighederne kan konfiskere asylansøgeres smykker til en værdi af over 10.000 kroner, hvis smykkerne ikke har affektionsværdi.

Løkke: Smykkeforslag er det mest misforståede i historien

- Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), forsvarede lovforslaget i denne uge og påpegede, at der stilles lignende krav til danske statsborgere, skriver International New York Times, som fortsætter artiklen på side tre.

Allerede tirsdag og onsdag tiltrak det omdiskuterede lovforslag sig opmærksomhed i en række store internationale medier.

Således gav både The Wall Street Journal, BBC, CNBC og The Telegraph spalteplads til de danske asylstramninger.

- Den danske regering har sikret sig opbakning til et forslag om at konfiskere kontanter og værdigenstande fra asylansøgere til at dække nogle af omkostningerne for deres ophold, skrev The Wall Street Journal onsdag.

- Det viser, hvordan mistilliden til flygtninge vokser på tværs af Europa.

I fredags justerede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) lovforslaget, så der kun kan beslaglægges vielsesringe og andre værdigenstande, hvis de har en værdi af over 10.000 kroner.

Tirsdag ændrede hun igen forslaget, så det er helt udelukket, at politiet kan beslaglægge "genstande med en særlig affektionsværdi" - uanset værdien af genstandene.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her