*

Mellemøsten

Hvor mange døde i Gaza-kampe?

Israelerne og palæstinenserne er dybt uenige om dødstallene fra Gaza-kampene.

Murbrokkerne af ødelagte palæstinensiske huse efter en offensiv af Israel. Foto: Kevin Frayer/AP

Beirut

Nye opgørelser fra Israels militær viser, at 1.166 palæstinensere blev dræbt under kampene i Gaza i december og januar. Ifølge de israelske militærkilder var 709 involveret i terror. På den anden side viser palæstinensisk research, at antallet af dræbte palæstinensere var 1.434, hvoraf 960 var civile.

Menneskelige skjold

Tallene er omdiskuterede og kontroversielle, særligt fordi Israels angreb i Gaza er blevet kritiseret af forskellige internationale organisationer for ikke at tage hensyn til civile under angrebene.

Israel understreger, at man tog alle de nødvendige hensyn, men at Hamas brugte civile som menneskelige skjold.

Skød på civileIsraelske soldater har i den forgangne uge fortalt, at de fik ordre til at skyde på civile under kampene i Gaza.

De kontroversielle udtalelser har fået den israelske hær til at igangsætte en undersøgelse.

Samtidig fortsætter beskyldningerne om krigsforbrydelser mod Israel, idet FN i Gaza igen har beskyldt Israel for krigsforbrydelser ved bl.a. at bruge hvid fosfor i tætbeboede områder, hvilket ifølge international lov er ulovligt. Israel har afvist, at man har brugt hvid fosfor i byområder.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her