*

Mellemøsten

GoPro-kamera reddede journalist fra en snigskyttes kugle

Det kan være et yderst farligt erhverv at dække kampene i Mosul.

Et GoPro-kamera tog en kugle for en irakisk journalist og reddede dermed hans liv. Arkivfoto.

Det lille kamera fra GoPro er kendt for at tage billeder af hektiske begivenheder til lands, til vands og i luften, men det har sjældent være brugt som en skudsikkervest før nu.

Iraks hær: Islamisk Stat er tæt på sammenbrud i Mosul

For få dage siden blev den irakiske journalist og fotograf Ammar Alwaely skudt af en snigskytte, imens han arbejdede med at dække de irakiske troppers fremmarch imod ISIS.

GoPro-kameraet overlevede ikke, og der var heller ikke nogen optagelser fra kameraet, da kuglen ramte, men en kollega optog den uheldige heldige episode.

Se, Gopro-kamera tage en kugle for irakisk fotograf i videoen nedenfor.

The Sun-reporteren Owen Holdaway stod lige ved siden af, da kuglen ramte. Han er sikker på, at kameraet reddede Alwaelys liv.

»Jeg vidste straks, at hvis den ikke havde ramt kameraet eller været bare et par centimeter til højre, ville det have ramt hans hjerte og været dødelig,« siger han til The Sun.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her