*

Mellemøsten

Bin ladens søn sværger hævn over sin far

"Vi er alle Osama" er titlen på en tale, som Osama bin Ladens søn har sendt ud online.

Hamza bin Laden, søn af den afdøde al-Qaeda-leder Osama bin Laden, har truet USA med at hævne mordet på sin far.

Det fremgår af en lydbesked, der er lagt online, skriver den amerikanskbaserede Site Intelligence Group ifølge Reuters.

I en 21-minutter lang tale med titlen "Vi er alle Osama" lover Hamza bin Laden, at den globale militante gruppes kamp mod USA og dets allierede vil fortsætte.

- Vi vil fortsætte med at ramme jer i jeres lande og i udlandet, som svar på jeres undertrykkelse af Det Palæstinensiske Selvstyre, Afghanistan, Syrien, Irak, Yemen, Somalia og resten af de muslimske lande, der ikke overlevede undertrykkelsen, siger Hamza.

Samtidig siger han, at det ikke kun er hævn for sin far, men for alle de mennesker, der har forsvaret islam.

Osama bin Laden blev dræbt i sit pakistanske skjulested af amerikanske soldater i 2011 i en stor operation.

Dokumenter fra Osama bin Ladens skjulested, der er blevet offentliggjort af USA sidste år, antyder, at Osama bin Ladens hjælpere forsøgte at genforene ham med sin søn Hamza, der har været holdt i husarrest i Iran.

Hamza bin Laden, der i dag er i 20'erne, var ved sin fars side i Afghanistan før angrebene 11. september i 2001 og brugte også tid med sin far, da al-Qaeda blev presset til at flygte til Pakistan.

Men han var altså ikke ved sin fars side, da Osama bin-Laden blev fundet af amerikanske styrker i 2011.

Iagttagere mener er Hamza bin Laden kan spille en vigtig rolle for den militante organisation, når det kommer til at rekruttere yngre medlemmer.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her