*

Mellemøsten

Danmark gransker grundlag for anholdelse af Khawaja-datter

Den danske statsborger Zainab al-Khawaja tilbageholdes med sit barn i Bahrain, hvor hun ventes fængslet.

Danmark har taget kontakt til advokaten til danskbahrainer og menneskerettighedsforkæmper Zainab al-Khawaja, der mandag er blevet fængslet i Bahrain sammen med sin søn på 16 måneder.

Det oplyser Borgerservice.

Det fremgår endnu ikke, om hun tilbageholdes, eller er påbegyndt afsoningen af sin dom, som går halvandet år tilbage og lyder på tre år og en måned.

- Vi har fået underretningen i eftermiddag fra nogle af de pårørende. Vi har bedt ambassaden i Saudi-Arabien om at undersøge sagen nærmere.

- Det sker ved kontakt til hendes advokat og nærmeste pårørende i Bahrain. Ambassaden vil anmode om besøgsadgang, som er fast praksis, når danskere fængsles i udlandet, siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Zainab al-Khawaja blev anholdt mandag eftermiddag og er idømt sammenlagt tre år og en måneds fængsling for at deltage i demonstrationer, at rive et foto af kongen i stykker samt at have "fornærmet en embedsmand" under et tidligere fængselsophold.

Hun er tidligere idømt en bøde på omkring 50.000 kroner. Betaler hun ikke bøden, lægges 18 måneder til hendes dom, som blev stadfæstet af en appeldomstol 3. december sidste år.

- I første omgang skal vi finde ud af, hvad grundlaget for tilbageholdelsen er. Og selvfølgelig sikre, at Zainab al-Khawaja har mulighed for et juridisk forsvar, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Hun er datter af den livstidsdømte Abdulhadi al-Khawaja, der også er dansk statsborger og afsoner sin dom i Bahrain.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Er et politisk forår på vej i Zimbabwe?

En baptistpræsts hjemmevideo har antændt et folkeligt oprør mod Zimbabwes 92-årige præsident, Robert Mugabe. Også krigsveteranerne vender ham nu ryggen efter 36 års loyal opbakning.

Boris Johnson har fået sin første lektion i diplomati

Ville Boris Johnson sige undskyld til sine 27 EU-kollegaer for at have sammenlignet EU’s ambitioner med Hitlers under Anden Verdenskrig? Ville han og Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, der forinden havde beskyldt Johnson for »at lyve meget«, støde sammen?
Analyse
Annonce
Viden
Afrikanere får fugle til at finde mad til dem med et helt særligt kald
Honninggøgen er dygtig til at finde biernes bo, og mod en bestemt betaling hjælper den gerne mennesker med at få fingrene i den søde honning, viser ny forskning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her