*

Mellemøsten

Israelsk soldater udløste angreb ved at køre forkert

Israelske soldater kørte efter navigations app og endte i palæstinensisk flygtningelejr, hvor de blev angrebet

Der er udbrudt voldsomme gadekampe i et område mellem Jerusalem og Ramallah, efter at to israelske soldater, som brugte et elektronisk vejkort via en såkaldt app, ved en fejltagelse kørte ind i en flygtningelejr på den israelsk besatte Vestbred.

En palæstinenser er dræbt og 15 mennesker såret, siger flere regeringskilder.

De to soldater, der kørte i en Jeep, kørte ved en fejltagelse ind i Qalandiya flygtningelejren, da de brugte den populære israelske navigations app Waze. De blev mødt med sten og molotovcocktails, siger en talsmand for det israelske militær.

Militæret sendte forstærkninger til lejren for at redde soldaterne, som ifølge en israelsk militær talsmand blev angrebet med sprængstoffer og skud.

Det palæstinensiske selvstyres sundhedsministerium siger, at en palæstinenser er dræbt, og ti andre er såret.

Fem israelske grænsevagter er såret - en af dem alvorligt, siger israelsk politi.

Den dræbte palæstinenser var en 22-årig studerende.

Qalandiya-lejren har tidligere været ramme om sammenstød, og så sent som i november mistede to palæstinensere livet i sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker.

Siden oktober er 178 palæstinensere og 28 israelere blevet dræbt i voldelige sammenstød i de palæstinensiske områder. Dertil har en amerikaner, en sudaneser og en eritreer ifølge AFP også mistet livet.

De fleste er blevet dræbt i forbindelse med palæstinensiske angreb på israelere, mens nogle døde under sammenstød og demonstrationer. Hovedparten af de palæstinensiske angreb er begået af enkelte individer, som med kniv har stukket eller forsøgt at stikke sikkerhedsfolk ved kontrolposter eller civile israelere på gaden.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Endelig: Klar tale fra Trump

At Trump benyttede sin tale til at understrege, at amerikanske tropper som en del af den amerikanske familie kæmper på tværs af race, etnicitet, tro og hudfarve, må også hilses velkommen.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her