*

Mellemøsten

Læger Uden Grænser-hospital bombet i Syrien

Et hospital i Marat Al Numan i Syrien er ramt af flere missiler - der meldes om flere dræbte.

Læger Uden Grænser har gentagne gange protesteret mod luftangreb på organisationens hospitaler. I efteråret 2015 ramte et luftangreb et hospital i Afghanistan - 22 mennesker blev dræbt. Foto: Salvatore Di Nolfi/AP

Endnu et hospital, som fungerer med støtte fra organisationen Læger Uden Grænser, er blevet bombet ved et luftangreb i Marat Al Numan i Syrien.

Det skriver Læger Uden Grænser mandag formiddag på Twitter.

Otte Læger Uden Grænser-medarbejdere er savnet, og nyhedsbureauet Reuters melder om mindst 14 dræbte. Andre medier oplyser, at dødetallet er ukendt, men at der er fem dræbte nær hospitalet, og at alle inden i bygningen formentlig er døde.

Bygningen, som husede et lille interimistisk hospital med 30 senge, blev ramt af fire missiler og er jævnet med jorden, oplyser organisationen.

»Dette er et bevidst angreb på sundhedssystemet,« siger Massimiliano Rebaudengo, som er leder af Læger Uden Grænser i Syrien, til Reuters.

Marat Al Numan ligger i det nordvestlige Syrien knap 300 kilometer nord for Damaskus. Ifølge menneskerettighedsorganisationen "Syrian Observatory for Human Rights" er det formentlig Rusland, der står bag angrebet. Den formodning er dog ikke bekræftet.

Læger Uden Grænser støtter omkring 150 hospitaler og klinikker i Syrien. Organisationen har i de seneste uger advaret flere gange om, at krigen i Syrien sårer så mange civile, at landets hospitaler og klinikker ikke kan følge med, og flere luftangreb har direkte ramt hospitaler med civile - senest den 5. februar, da et hospital i det sydlige Syrien blev bombet og flere blev dræbt.

»Læger Uden Grænser indskærper budskabet om, at de gentagne angreb på hospitaler i den igangværende konflikt er en alvorlig overtrædelse af internationale love,« skrev organisationen i en pressemeddelelse efter det forrige angreb.

Ifølge Læger Uden Grænser er 14 hospitaler og andre af sundhedsvæsenets bygninger blevet ramt af bomber alene i år.

»Det sætter en streg under, at hospitaler og lægehuse ikke længere er steder, hvor patienter kan være i sikkerhed,« lyder det fra Læger Uden Grænser.

Avis: Bunke af fejl var skyld i USA's bomber mod hospital

Også i andre konflikthærgede områder har der været problemer med luftangreb på lægehuse.

I januar blev tre personer dræbt og 10 blev såret i en nødhjælpslejr drevet af Læger uden Grænser i det nordlige Yemen. Og i oktober 2015 ramte et amerikansk ledet angreb et hospital i byen Kunduz i det nordlige Afghanistan. Mindst 22 mennesker blev dræbt.

En amerikansk undersøgelse har efterfølgende vist, at hospitalet i Kunduz blev bombet på grund af »menneskelige fejl«, og at angrebet var »en tragisk misforståelse«.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her