*

Mellemøsten

FN om Syrien: "Det er en krigsforbrydelse at bruge sult som våben"

Alle parter i krigen i Syrien begår den, siger Ban Ki-Moon, FN's generalsekretær.

FN fik torsdag for anden gang mulighed for at bringe nødhjælp ind til belejrede syriske byer. Foto: AP

Anden bølge af nødhjælpskonvojer nåede torsdag til de belejrede syriske byer Madaya, al-Fouaa og Kefraya. Her fik nødhjælpsarbejdere igen syn for, hvordan indbyggerne dør af sult.

Det fik torsdag FN's generalsekretær til at fordømme, at syriske byer bliver afskåret fra forsyninger - et middel, som både oprørsgrupperne og Bashar al-Assad-styret gør brug af.

»Lad mig være klar: Brugen af hungersnød som et våben i krig er en krigsforbrydelse. Alle parter - inklusiv den syriske regering, som har det primære ansvar for at beskytte syrerne - begår dette og andre grusomme handlinger, der er forbudt i henhold til den humanitære folkeret,« siger Ban Ki-Moon, FN's generalsekretær torsdag ifølge CNN.

For to år siden uddelte FN mad til omkring 5 pct. af befolkningen, mens det kun var mulighed for at dele nødhjælp ud til 1 pct. torsdag, sagde generalsekretæren.

Det får Ban Ki-Moon til at kalde situationen »aldeles samvittighedsløs«, skriver CNN.

FN's Sikkerhedsråd er fredag indkaldt til et hastemøde på anmodning fra Frankring, Storbritannien og USA. Her vil landene forsøge at presse de syriske parter til begge at fjerne forsyningsbarrikader mod modpartens byer, skriver nyhedsbureauet France24.

Ifølge den arabiske tv-kanal Al Jazeera skønner FN, at næsten 400.000 syrere lever i belejrede områder forskellige steder i Syrien.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her