*

Mellemøsten

Syrisk by får nødhjælp for første gang siden efteråret

330 ton mad er nu nået frem til Madaya i Syrien. Indbyggerne har indtil nu blandt andet kogt suppe på græs.

For første gang siden oktober sidste år er nødhjælp med 330 ton mad nået frem til den belejrede syriske by Madaya.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Situationen med den manglende mad har ifølge flere internationale medier betydet, at de sultne indbyggere har spist græs, blade og husdyr for at få stillet sulten.

Det er lykkedes at få konvojen med mad, tæpper og medicinsk udstyr frem på baggrund af en aftale mellem den syriske regering og oprørere, der er gået med til at lukke nødhjælpen ind.

Desperationen i byen er så stor, at indbyggere koger suppe på græs og olivenblade, har avisen The New York Times tidligere skrevet.

Adgangen til Madaya og den nærliggende by Zabadani har været kontrolleret af regeringsvenlige styrker, mens de shiamuslimske byer Fuaa og Keraya, som ligger i det nordvestlige Syrien, har været aflukket af regeringsfjendtlige oprørere.

Nødhjælpsorganisationen Læger uden Grænser siger, at mindst 23 mennesker er sultet ihjel i byen siden 1. december. Blandt de døde er seks babyer. Organisationen har læger på et hospital, hvor 150 alvorligt syge i øjeblikket er indlagt.

Dansk Røde Kors' internationale chef, Birgitte Ebbesen, fortalte tidligere mandag til Ritzau, at op mod 40.000 personer i Madaya får glæde af nødhjælpen.

- Men man skal også huske på, at i Syrien er der omkring 400.000, der lever under de her belejringer og meget sjældent får adgang til nødhjælp, sagde hun.

Ifølge Birgitte Ebbesen er der mad nok til en måned.

Læger uden Grænser siger, at det er nødvendigt at evakuere folk fra Madaya, som ligger 30 kilometer nordvest for hovedstaden Damaskus.

Over 260.000 er blevet dræbt i Syrien, siden konflikten i landet brød ud i marts 2011.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Jyllands-Posten dækker den højspændte situation i Syrien med analyse, baggrund, reportage og den seneste udvikling.

Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her